Satanist Ömer’e Nuriş’ten jilet

Güncelleme Tarihi:

Satanist Ömer’e Nuriş’ten jilet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tutuklu satanist Ömer Çelik, Kartal Cezaevi'ndeki görüş odasında, çete lideri Nuriş'in tutuklu yeğeni tarafından kulağından jiletlendi.

KARAGÜMRÜK Çetesi lideri Nuriş'in (Nuri Ergin) yeğeni, Karagümrük çetesi davası sanıklarından Ömür Milkayar, Kartal Özel Tip Cezaevi'nde önceki gün aynı görüş odasını paylaştığı satanist Ömer Çelik'e jiletle saldırdı.

Hücreye konuldu

Sağ kulağının alt kısmından yaralanan Çelik, infaz koruma memurları tarafından cezaevi doktoruna götürülerek tedavi altına alındı. Kartal Özel Tip Cezaevi'nde önceki gün saat 14.00'te meydana gelen olay, Milkayar ile satanist Ömer Çelik'in görüş odalarının ortak olmasından kaynaklandı. Üzerinde bir adet cep telefonu ve sim kart bulunan Ömür Milkayar, saldırı sonrası infaz koruma memurları tarafından etkisiz hale getirilerek hücreye konuldu. Olayda sağ kulağından altı santimlik yara alan satanist Çelik'in tedavisi cezaevi doktoru tarafından yapıldı. Kardeşiyle görüşürken saldırıya uğrayan Ömer Çelik'in, cezaevinde tam teşekküllü revir bulunduğu için hastaneye sevk edilmesine gerek olmadığı bildirildi.

Görüşlere sıkı önlem

Cezaevi yetkilileri, satanist Çelik'in bundan sonra daha geniş önlemler altında görüşe çıkacağını söylediler. Ömer Çelik, Ortaköy Mezarlığı'nda cesedi bulunan Şehriban Coşkunfırat'ı ‘şeytana kurban etmek’ gerekçesiyle öldürmekten arkadaşları Engin Arslan ve Zinnur Gülşah Dinçer ile birlikte yargılanıyor.

Kartal Cezaevi'ne süper güvenlik

DUBLEKS odaları, Alaattin Çakıcı, Erol Evcil, Adnan Oktar, Salih İzzet Erdiş, Nuri-Vedat Ergin gibi ünlü mahkûmları ve güvenliği ile tanınan Kartal Özel Tip Cezaevi'ne, parmak izinden kimlik tespiti yapabilen son teknoloji ürünü yeni bir güvenlik sistemi kurulacak. Türkiye'de ilk kez uygulanacak bu sistem için Adalet Bakanlığı tarafından önceki gün açılan ihaleye, 15 ithalatçı firma katıldı. Maliyetinin yaklaşık 100 milyar olacağı belirtilen yeni cihazın en önemli özelliği parmak izini hafızasına kaydedip, cezaevine giriş-çıkış yapanların kimlik tespitini yapabilmesi.

Hata olmayacak

Cezaevi Savcısı Abdurrahman Canpolat, şu anda kullanılan kameralı güvenlik sisteminin cezaevi alanının ancak yüzde 10'unu kapsadığını belirterek, yeni cihazın devreye girmesiyle cezaevinin her alanını denetim altına alabileceklerini söyledi. Canpolat, ‘‘Yeni güvenlik sistemiyle yanlış tahliyeler, yanlış giriş çıkışlar olmayacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!