Satanist cinayeti faili Zinnur, Diyarbakır Cezaevi'nde

Güncelleme Tarihi:

Satanist cinayeti faili Zinnur, Diyarbakır Cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 11:08

TÜRKİYE’de işlenen ilk ‘satanist’ cinayetinin faili ıolarak hüküm giyen 3 kişiden biri olan Zinnur Gülşah Dinçer, cezasını çektiği İnebolu Cezaevi’nden, kendi isteğiyle Diyarbakır Cezaevi’ne nakledildi.

İstanbul'da 13 Eylül 1999 tarihinde Şehriban Coşkunfırat’ı, satanist arkadaşları Ömer Çelik ve Engin Arslan ile birlikte ‘şeytana kurban etmek’ amacıyla öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Zinnur Gülşah Dinçer, 2000 yılından bu yana cezasını çektiği İnebolu Cezaevi'nden, biray önce Diyarbakır Cezaevi'ne naklini istedi.

Bu isteğin Adalet Bakanlığı taraf ından da uygun görülmesi üzerine Zinnur Gülşah Dinçer, Diyarbakır Cezaevi'ne nakledildi. Dinçer’in cezaevinde herhangi bir olaya karışmadığı ve tamamen kendi isteği doğrultusunda Diyarbakır’a gönderildiği belirtildi.

Cezaevindeki ilk yıllarında el sanatlarına ilgi duyan ve bu yönde uğraş veren Zinnur Gülşah Dinçer, 2 yıl önce cezaevi yönetiminden izin alarak Gitar öğrenmeye başlamıştı. İnebolu Cezaevindeki diğer mahkumların neşe kaynağı olmuştu. Geçmişini unutmak istediğini defalarca dile getiren, cezavevinde mahkumların düzenlediği etkinliklerde gitarıyla mini konserler de veren Zinnur Gülşah Dinçer, nasıl değiştiğini Arena programı yapımcısı ve sunucusu Uğur Dündar’a da anlatmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!