Saruhanlı uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Saruhanlı uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 21:43

ŞIRNAK Cizre’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya dün Manisa Saruhanlı’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Üç aylık evli şehit Erdoğan Kaya’nın cenazesini almak için dün öğle saatlerinde Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne giden yaklaşık 2 bin kişi, terör örgütü PKK’yı lanetledi. Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafı ile Hükümet Caddesi, İstasyon Meydanı ve Yedi Eylül Caddesi güzergâhı boyunca yürüyen grup, “Kahrolsun PKK” ve “Askere uzanan eller kırılsın” sloganları attı. Daha sonra tekrar hastane morguna dönen grup, şehit Kaya’nın cenazesini aldıktan sonra 100 araçlık konvoy oluşturdu. Şehidin cenazesi Dilek Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü.

Bu sırada fenalaşan baba Tuncay Kaya ile hala Nuray Kaya, askerler ve sağlık görevlileri tarafından sakinleştirildi. Şehit için mahalledeki cemevinde tören düzenlenirken, ellerinde bayraklarla çevredeki binaların teraslarına çıkan kadınlar ağıtlar yaktı. Baba Tuncay Kaya ve diğer yakınları, şehidin cemevi önündeki meydanda masa üzerine konulan tabutuna sarılıp ağladı.

Haberin Devamı

Şehidin annesi Fatma Kaya’nın ise cenaze cemevine gelmeden önce jandarma tarafından buraya getirildiği, kısa süre sonra da ayrıldığı belirtildi. Bazı milletvekilleri ile askeri ve mülki il yöneticilerinin katıldığı törenin ardından şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, Hasan Dede Türbesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye “Kahraman Dadaşlar Jandarma Özel Harekât Komando Taburu” yazılı çelenk gönderildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!