Sarmısakçı vekile ağır suçlamalar

Güncelleme Tarihi:

Sarmısakçı vekile ağır suçlamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2006 00:00

Meclis’te bölgesinin sarmısaklarını tanıtan CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’a bir ara çalıştırdığı sabıkalı işçiden ağır suçlamalar geldi. İşçi Adil Al, vekilin kendisine sahte pasaport çıkarılmasında yardımcı olduğunu ve birlikte VIP salonunu kullandıklarını iddia etti. Yıldırım ise bunun bir ’komplo’ olduğunu söyledi.

TBMM’de geçtiğimiz aylarda elinde sarmısakla kürsüye çıkarak dikkatleri çeken CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’ın eski çalışanı, patronuna yönelik ağır iddialarda bulundu. Sabıkalı Adil Al, Yıldırım’la birlikte ticari amaçlı yaptıkları yurtdışı seyahatlarda sahte pasaport ve VIP kapılarını kullandığını öne sürdü. CHP’li Yıldırım’ın inşaat şirketinde çalışan Adil Al, "Bunları açıklamamın nedeni, beni ve 20 arkadaşımı inşaatta aç süründürmesi ve paramızı vermemesi" dedi. İşte Al’ın, suçlamaları:

İŞ YAPTIK

Yıldırım’la çok iş yaptık. 1983-1999 arası o inşaat yapardı, ben işçi bulurdum. Milletvekili olduktan sonra da bir gün aradı. ’Ukrayna’ya uçuyorum. Bana 20 kişi bul’ dedi. 2-3 Ekim 2005’de Odessa’ya 19 kişi gitti. Şartlar çok kötüydü. Para yok, yatacak yerleri yok. Grev yaptılar. Yıldırım, ’İşin başına geç’ dedi.

SAHTE PASAPORT

Benim yurtdışına çıkışım yasak. Yaralama olayından mahkemem devam ediyor. Bunu kendisine anlattım. ’Senin bir ağabeyin vardı onun nüfus cüzdanının fotokopisini al, git pasaportunu çıkart hallederiz’ dedi. Ağabeyim Kazım Al’ın nüfus cüzdanının fotokopisini alarak Emniyet’e gittim, kendi fotoğrafımı verdim ve ağabeyim adına pasaportum çıktı.

VIP’TEN GEÇTİM

24 Aralık 2005’te Atatürk Havalimanı’na Yıldırım’la geldik. VIP salonundan sorunsuz geçtik. Uçak rötar yapmıştı, Havaalanı’na geldiğimizde de kırmızı pasaportunu göstererek yine VIP’ten çıktık. Beni ’koruma’ diye gösterdi.

Yıldırım, ortağı Ahmet Türkmen’e kendi adına banka kartı bırakmıştı. Bu karta 100-200 dolar yemek parası yolluyordu. 4 Nisan’da Yıldırım tekrar Odessa’ya geldi, sabretmemizi söyledi ve Mehmet Yıldırım’a ait İş Bankası kartını bana verdiler. Nisan 2006’nın sonuna doğru onu bir kere daha aradım. Bana inşaatın kendilerine düşen kısmını bitirdiklerini tazminatın ortadan kalktığını söyleyerek, ’Ne biliyorsanız onu yapın’ dedi. 2 hafta önce Meclis’e Yıldırım’ın yanına gittim. 40 bin dolara yakın alacağımızın olduğunu söyledim. Artık onu bağlayan bir şey olmadığını, Yıldırım A.Ş. ile alakasının olmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!