Şarkını söyle geleceğin yıldızları arasına katıl

Güncelleme Tarihi:

Şarkını söyle geleceğin yıldızları arasına katıl
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2002 01:59

Siemens Mobile'ın eğlence sektörüne çok yönlü yeni yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlediği ‘‘Sing your Song - Şarkını Söyle’’ Yetenek Yarışması'nın Türkiye ayağı başladı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve ‘‘bir yıldız yaratmayı’’ amaçlayan yarışma, Türkiye'den sonra başta Yunanistan ve Romanya olmak üzere diğer ülkelerde de Siemens Mobile ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Uluslararası ve yerel 14 büyük markayı bir araya getirerek aynı zamanda bir pazarlama platformu oluşturan ‘‘Sing your Song Yetenek Yarışması’’ 19 yaşından gün almış amatör ya da profesyonel olarak müzikle ilgilenen herkese açık. Yarışmanın birincisine, Universal Müzik ile bir single albüm kaydı, video klip ve üç yılda üç albümü kapsayan profesyonel sanatçı sözleşmesinin yanı sıra 10 bin Euro değerinde hediye çeki ve sponsor firmalardan çeşitli armağanlar verilecek. Ayrıca uluslararası ‘‘Sing Your Song’’ albümüyle dünya çapında tanınma fırsatı sunulacak.

Türkçe sözlü tüm müzik türlerine açık olan yarışmanın Türkiye ayağına katılmak isteyenlerin, seslendirdikleri bir şarkıyı kasede kaydederek, katılım formuyla birlikte ilgili yerlere elden ya da postayla ulaştırmaları gerekiyor. Son katılım tarihinin 12 Nisan 2002 olduğu yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve katılım formlarına internet üzerinden www.singyoursong.com, www.sarkinisoyle.com, www.my-siemens.com/turkey adreslerinden ya da sponsor firmaların mağazalarından ulaşılabilecek.

Katılımcılar 15-22 Nisan 2002 tarihleri arasında toplanacak uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilerek 18 finalist seçilecek. Finalistler daha sonra müzik, sahne performansı ve halkla ilişkiler gibi konularda profesyonellerce özel bir eğitime tabi tutulacak. Eğitim sonrası finalistler 6 Mayıs 2002 tarihinden itibaren sekiz hafta boyunca Show TV'de yayınlanacak Koray Candemir'in sunduğu bir programla kamuoyunun değerlendirmesine sunulacak. Gelen oylar doğrultusunda ülke birincisinin seçileceği yarışmada, oylamaya katılanlara da sponsor firmalarca özel armağanlar verilecek.

KAZANAN ŞÖHRET OLACAK

Siemens Mobile'ın ana sponsorluğunda Hazır Kart, Show TV, Universal Müzik, Power FM & Power Turk, Ritz Carlton İstanbul'un katkıları, Turkcell ve Superonline'ın altyapı desteğiyle gerçekleştirilen yarışmada D&R, Pizza Hut, KFC, Tommy Hillfiger, Elidor ve TeknoSa'da co-sponsor olarak yer alıyor. Tekar hatırlatalım, katılımcıların seslendirdikleri şarkıyı bir kasete kaydederek, başvuru formu ve katılım belgeleriyle birlikte 12 Nisan 2002 saat 17.00'ye kadar Turcell Extra, Tommy Hilfiger, TeknoSa mağazalarından birine veya Sing your Song, Tümer & Tümer Büyükdere Cad. No: 78 Kat:3 80290 Mecidiyeköy-İstanbul adresine elden veya APS ile ulaştırmaları gerekiyor.


İskoçyalı Underground’a geliyor


Underground 9 Mart Cumartesi gecesi Xtravaganza Records İskoçya'dan Mark Sherry'yi ağırlıyor. İstanbul'un gece yaşamına hareket katan Underground, dans müziğini sevenlerin yeni buluşma noktalarından biri.


Aynı zamanda Public Domain (2000 yılının en önemli club marşlarından biri olan ‘‘Operation Blade’’ İngiltere en fazla satanlar listesine 250.000'in üzerinde kopya satarak beş numaradan girdi.) grubunun DJ'i ve co-producer'i olan Mark'a, Underground resident dj'i İlkay ve Ankara 20'den P-Bird eşlik edecekler.

Dans pistinde enerji patlaması yaratan Mark Sheery'nin setleri çok dinamik. Sherry ‘‘parti müziği’’ (progressive trance, vocal trance, tech house) diye tarif ettiği müziğiyle kalabalığı kısa sürede motive edebilmesiyle gurur duyuyor.

Sheery şu anda Slinky'e bağlı ve geçen seneyi Norveç, Almanya, Belçika, Fransa, 4 haftalık Avustralya turu ve İbiza'daki efsanevi Privilege da dahil olmak üzere bütün dünyada Dj'lik yaparak geçirdi. Bugüne kadarki en unutulmaz gigleri; ‘‘tam bir çılgınlık’’ diye anlattığı St. Petersburg'da (Rusya) denizin ortasındaki bir kalede çalması, Amsterdam'daki 90 bin kişilik Dance Valley Festivali ve yaklaşık bir milyon kişiye çaldığı Berlin'deki Love Parade. Public Domain başarısından önce Sherry, 8 yılını İskoçya'nın en önemli DJ'lerinden biri olarak, ülkenin önde gelen kulüplerinde düzenli olarak çalarak geçirdi. Üç yıldır Güneybatı İskoçya'nın West FM radyosunda Cumartesi gecesi kendi radyo şovunu yayınlıyor. 23.00'de başlayacak gecenin giriş ücreti 15 milyon TL. Ayrıntılı bilgi için: www.gateproduction.com ve www.x-ist.com adreslerine bakabilirsiniz.


Serin serin Cool Bar’da yeni program


Şimdiye dek Kargo, Aslı, Özlem Tekin gibi isimleri ağırlayan Levent'teki Cool Bar'da Cuma geceleri yepyeni bir grup sahne alıyor. Burhan Kulle, Murat Bekin, Mehmet Sisli ve Burak Kurumak'tan oluşan Out Door grubunun elemanları grup kurulana kadar Teoman, Aslı, Kargo, Özlem Tekin, Af ve Aslı gibi isimlerle çalışmış. Depeche Mode, The Cure, U2 ve genel olarak 80'lerin cover'ları ağırlıklı bir program yapan grup, gitarda Burhan Bulle, davulda Murat Bekin, basta Mehmet Sisli ve vokalde Burak Kurumak'tan oluşuyor. Her Cumartesi gecesiyse sahnede Kıvanch K, Tolga İnce, Hakan Özer'den oluşan Chantage oluyor. Depeche Mode, U2, The Cure ve sair 80'ler şarkılarını seslendiren gruba DJ Ahmet ve DJ AL2 eşlik ediyor. Ayrıntılı bilgi için: www.coolbar.info


Club kültürüyle yakından ilgilenenlere iyi bir haberimiz var. www.clubeer.com adresinde bir clubber'ı yakından ilgilendiren her türlü bilgi var. Ayrıca sitede sürekli değişik event'ler için davetiye dağıtılıyor.

Gülün Kokusu Vardı ve Anadolu Beşik adlı albümleri birlikte çıkaran Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu 30 ili aşkın bir Anadolu turnesine çıkıyorlar. İlki 12 Mart'ta Denizli'de gerçekleşecek konserler, daha sonra Bodrum, Muğla, İzmir, Manisa, Sivas, Kayseri, Adana, Mersin, Gaziantep, Urfa, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Van, Erzurum, Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Isparta'ya gidecek. İkilinin Anadolu turnesi 15 Nisan'da Antalya'da verecekleri konserle sona erecek.

Neşet Ruacan Trio Mart ayı boyunca Dulcinea-Oda'da çalacak. Fransa'da Amiens ve Le Mans, Finlandiya'da Pori Caz Festivallerine katılan Ruacan, İstanbul Türk Polonya Caz Karması ve Kerem Görsev gruplarıyla çaldı, Önder Focan'la düet yaptı. Ruacan halen kendi grubu ile çalışmalarını TRT'de sürdürüyor. Konserler 13 ve 20 Mart 2002'de 22.00'de başlayacak. Ayrıntılı bilgi için www.dulcinea.org

Venue 15 Mart'ta bu kez kapılarını, kendi prodüksiyonu olan Nu Breed with Lee Burridge (UK) için açıyor. Sasha, Nick Warren, Stewe Lawler, Sander Kleinenberg, Saeed&Palash, Hybrid gibi DJ'lerle birlikte Londra'nın en büyük şirketlerinden Excession'a bağlı olan Lee Burridge, Cream ve Fabric'te çalarak kulübe katıldığını ilan etti. DJ MAG'de TOP 100 DJs listesinde 2001 yılında pek çok büyük ismi geride bırakarak 29 numaraya fırlayan Lee Burridge, Tayland'da yılbaşında 80.000 kişiye çıkardığı setle üst sıraları zorlayacağını gösterdi.


etkinlik takvimi


(((godet))) İsviçreli Dj Co.Mini'yi ağırlıyor. 9 Mart gecesi pikaplarının başında performansını sergileyecek olan Co.mini geçtiğimiz yıllarda çeşitli defalar (((godet)))'de çalmış ve müzikseverlerin büyük beğenisini kazanmıştı. Asıl adı Martin Comini olan dj'e o gece (((godet)))'nin resident Dj'i (((emre))) eşlik edecek. Çaldığı setlerde tekno ve türevi parçalara yer veren Co.mini'nin bu performansının ardından (((godet))) müdavimlerine bir sürpriz daha yapıyor ve önümüzdeki günlerde ikinci katını Red Room adı altında hizmete açıyor. Ayrıca kapasitesini iki katına çıkarıyor. Burada hem Red Room'a özgü hem de (((godet))) ile birlikte çeşitli eventler gerçekleştirilecek.Ayrıntılı bilgi için: 0212 293 11 23
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!