Sarıyer katliamına 18 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Sarıyer katliamına 18 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2005 01:53

İstanbul Sarıyer’de geçen hafta Çınar ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü katliamın sırrı çözülüyor.

Haberin Devamı

Silivri’de otomobilinde intihar ettiği ileri sürülen tekstilci Hamza Karadeniz’in Çınar’lardan para almaları için Metin Taniş liderliğindeki çete ile anlaştığı, ancak iş katliama dönüşünce canına kıydığı sanılıyor.

 

Polis Taniş ile ikisi Gürcü, biri kadın 14 kişiyi gözaltına aldı. İfadesi alınıp salıverilen tekstilci Hamza Karadeniz’i takibe alan polis onun bazı kişilerle şüpheli, şifreli konuşmalarını tespit etti.

ÖNCE 3 KARDEŞ ÖLDÜRÜLDÜ

İddiaya göre Karadeniz tefecilik yapan Çınar ailesinden faizle 50 milyar lira borç aldı ama ödeyemedi. Karadeniz bunun üzerine Taniş’in liderliğini yaptığı çeteden yardım istedi. Yılmaz, Özcan ve Muşar Çınar’ı kaçıran grup kardeşlerden para alamayınca öldürüp, otomobil bagajında Florya’da terketti. Çete, parayı bu kez Hamza Karadeniz’den istedi. Karadeniz, Çınar ailesinin 3 ile 7 trilyon lira arasında nakit parası olduğunu söyleyerek, Sarıyer’deki evden bu paraların alınmasını teklif etti. Evdeki katliam da böylece gerekleşti. Bakırköy, Florya ve Gaziosmanpaşa’da operasyonla yakalanan zanlılara Çınar kardeşleri öldürdükleri yerde tatbikat yaptırıldı. Zanlılardan bazılarının parmak izleri, hem Sarıyer’deki evde, hem de Florya’da Çınar kardeşlerin cesetlerinin bulunduğu Volkswagen otomobil ve minibüste bulundu.

 

4 GÖZALTI DAHA

 

Çınar ailesinden biri çocuk 7 kişinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Adana'dan bu sabah 4 kardeş ifadeleri alınmak üzere İstanbul'a götürüldü. İstanbul'a götürülen 4 kardeşten üçünün sabıkalı olduğu, evlerinde sahte pasaport ve ruhsatsız silah bulundurduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı operasyonun devamında Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gece Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Haydar E'nin evine düzenlenen baskında sahte pasaport ve 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kasaplık yaptığı belirtilen ve yurt dışına çıkış eğiliminde olduğu ifade edilen 4 kardeşten Mehmet Salih E, İhsan E ve Metin E'nin suç dosyasının kabarık olduğu, dolandırıcılık, uyuşturucu satma, yol kesme, ruhsatsız silah bulundurma gibi sabıkalarının bulunduğu bildirildi. Murat E'nin ise sabıkasına rastlanmadı.

Bu arada, zanlıların gözaltına alınması sırasında evde polise direnç gösteren Baba Haydar E ile kardeş Ramazan E'nin de gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Yetkililer, Sarıyer katliamına karıştığı gerekçesiyle İstanbul'a götürülen kişilerin olayın içinde oldukları yönünde bilgiler olduğunu ifade ettiler.

KASA BULUNDU

Alınan bilgiye göre, gözaltına alınan zanlıların ifadesi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren polis, 34 P 7314 plakalı bir otomobili incelemeye aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki kompleksine getirilen otomobilde yapılan aramada, bagaj bölümünde bir kasa bulundu.

Bunun Sarıyer'deki cinayet olayında evden alınan kasa olduğu belirlenirken, bulunduğunda içi boş olan kasanın zorlanarak açıldığı da anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!