Sarıyer’de fırınlara denetim

Güncelleme Tarihi:

Sarıyer’de fırınlara denetim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2010 22:50

Sarıyer Belediyesi, ilçe sınırlarındaki çeşitli mahallelerde bulunan fırınlarda denetleme yaptı.

Yapılan incelemelerde bazı işyerleri hijyen konusunda sınıfta kalırken, bazı fırınlardan çıkan yetkililer, "Buradan ekmek alınır" dedi.
Kireçburnu’ndaki Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde toplanan zabıta ekipleri, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın ile belediyenin Zabıta Müdüresi Semra Kartal, Ruhsat ve Denetleme Müdürü Osman Demir, Çevre Müdürü Feridun Topçu ve Sağlık İşleri Müdürü İrfan Bilboğa yönetiminde sabah saat 05.00’te denetime çıktı. Basın mensuplarının da katıldığı denetimde Yalçın, Kartal, Demir, Topçu ve Bilboğa, ekmek üreten fırınlara yönelik çalışma yaptı. Müdürler yönetimindeki zabıta ekipleri, iş yerlerindeki hijyen, sağlık, çevre düzeni, personel ve üretim makinelerini kontrol etti. Ferah Mahallesi’nde denetime tabi tutulan bir iş yerinde, personelin çıplak çalışması, çöplerin ağzının açık olması, bazı köşelerde örümcek yuvalarının bulunması ve hamur yoğurma makinasının kirli olması dikkat çekti. Burada fırında ekmek yapan personelin el ve tırnakları da incelendi.
İkinci olarak denetlenen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki başka bir iş yerinde ise, sağlık, hijyen ve personel şartlarının eksiksiz yerine getirildiği görüldü. Burada teraziye konan ekmek ve hamur gramajlarının da eşit olduğu gözlendi. Denetimler, 4 müdürün başında olduğu farklı ekiplerle gün boyu devam edecek.
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, yaptığı açıklamada belediye olarak her hafta pazartesi ve perşembe günleri, gün boyu iş yerlerine denetim yapacaklarını ve standart koşullara uymayan iş yerlerine gerekli cezai işlemde bulunacaklarını söyledi.
Belediye olarak 1 Nisan 2009 ile 20 Temmuz 2010 tarihleri arasında 33 semtte toplam 3291 işyerinin denetlendiğini ve 51 işyerinin ruhsatsız faaliyetten dolayı mühürlendiğini hatırlatan Yalçın, Sarıyerliler'den işyerlerinde gördükleri sağlıksız koşulları belediyenin 444 1 722 numaralı çağrı merkezine ihbar etmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!