Sarıkaya'nın 5 yakını toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Sarıkayanın 5 yakını toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara Temsilci Yardımcısı Muharrem Sarıkaya'nın önceki gün kazada yaşamını yitiren babası ve annesiyle 3 yakını, dün Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde hazin bir törenden sonra toprağa verildi.

Hacıbektaş İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki Çilehane Mevkii'ndeki kavşakta önceki gün saat 11.00 sıralarında meydana gelen kazada, aşırı hızla seyreden Mehmet Ali Öztürk yönetimindeki 40 DU 086 plakalı kamyonun çarptığı 06 NT 335 plakalı otomobilde, gazeteci Sarıkaya'nın ailesinden 5 kişi yaşamını yitirmişti. Kamyon altında paramparça olan otomobilde ölen Muharrem Sarıkaya'nın babası İbrahim ve annesi Fitnat Sarıkaya ile teyzeleri Aliye Çelebi ve Şakire Güneş ile eşi Cuma Güneş için dün Hacıbektaş'ta cenaze töreni düzenlendi.

Kazadan sonra Nevşehir Devlet Hastahanesi morguna kaldırılan cenazeler, dün sabah Hacıbektaş'a getirilerek, Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi'nin avlusuna konuldu. Kaza kurbanı 5 kişinin yan yana dizilen ve üzerleri çiçeklerle bezenen tabutları yürekleri parçalarken, törene katılan konuklar ve ilçe sakinleri gözyaşlarına boğdu. Cenazeler, Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi'nde kılınan öğle namazından sonra Çilehane Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Buradaki törene Sarıkaya Ailesi'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerdeki çok sayıda akaraba ve yakınları, Muharrem Sarıkaya'nın gazeteci arkadaşları katıldı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Muharrem Sarıkaya'yı telefonla arayıp başsağlığı dilerken, Başbakan Mesut Yılmaz ve Hürriyet Gazetesi sahibi Aydın Doğan törene çelenk gönderdi.

CANAVAR TUTUKLANDI

Aşırı hız ve dikkatsizliği nedeniyle kazaya neden olan kamyon şoförü Mehmet Ali Öztürk, tutuklanarak cezaevine konuldu. Görgü tanıkları kamyon şoförü Öztürk'ün, kavşağa çok süratli girdiği söylediler.

Kaza sırasında orada bulunan çiftçi Muharrem Aysu, ‘‘Kamyon çok süratliydi. Frene bile dokunmadı’’ derken, hemen yakındaki belediyeye ait şantiyede çalışan Şener Yücel de ‘‘Kamyon süratle kavşağa girdi. Özel otomobilin solundan çarpıp altına aldı’’ diye konuştu.

Kamyon şoförü Mehmet Ali Öztürk'ün polise verdiği ifadede ‘‘Kavşağa 150 metre kala aracı gördüm. Duruyor sandım. Yol hakkı benim olduğu için geçerken, bir gürültü duydum’’ dedi. Kazanın meydana geldiği Çilehane Kavşağı'nda son bir yıl içinde 5 trafik kazasının meydana geldiği, bu kesimde yolda yapım hatası olduğu belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!