Sarı bebek Mert Ali organ naklini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Sarı bebek Mert Ali organ naklini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2007 00:02

İzmir’de doğuştan safra kanallarının tıkalı olması nedeniyle teni, gözleri sapsarı olan 6 aylık Mert Ali Yıldırım’ın kurtuluşu karaciğer nakline bağlı.

Erken tanı konulamadığı için geçici ameliyat yapılmayan ve bu yüzden de karaciğer yetmezliğine giren Mert Ali gibi pek çok çocuğun belirtiler göstermesine karşın hastalığının atlandığını belirten Prof. Dr. Sema Aydoğdu, "Geçmeyen sarılık, safra yolları yokluğunun en önemli belirtisidir" dedi.

20 yaşındaki Elif Yıldırım ile 27 yaşındaki Umut Yıldırım’ın ilk bebekleri olan Mert Ali, doğduktan kısa süre sonra sararmaya başladı. Geçeceği sanılan sarılık günler ilerledikçe arttı. Teni sarıya boyanmış bir görünüm alan minik Mert Ali’yi çeşitli hastanelere götürdüklerini belirten anne Yıldırım ise şunları söyledi:

"Oğlumu ayda bir ışık altında yatırdılar. Karaciğerin kendi kendisini idare etmemesi halinde nakil gerekeceği söylendi. Geçen ay Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirildik. Burada da diğer hastanelerdeki gibi safra yollarının tıkalı olduğu ortaya çıktı. Oğlum 6 aylık, 7 kilogram ağırlığında. Bu arada benim, eşimin yakınlarımızın tetkikleri yapılacak. İnşallah Mert Ali, nakille kurtulacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!