Saral yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Saral yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2006 00:00

Çeteler arası hesaplaşmada İstanbul’da birçok öldürme olayına karışan Sarallar Çetesi’nin en tepesindeki isim Burhanettin Saral, Türkiye genelinde düzenlenen operasyonda 30 adamıyla birlikte gözaltına alındı.

İSTANBUL polisi, uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Saral’ın İtalya’da öldürülmesinden sonra, intikam almak için organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Sedat Şahin’in adamlarına yönelik saldırılarla gündeme gelen Sarallar Çetesi’ne yönelik operasyon düzenledi.

5 cinayet var

Sedat Şahin’in avukatı Atalay Cebesoy’un da aralarında bulunduğu 5 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanması olayından Sarallar Çetesi sorumlu tutuldu. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şahin’e yakınlığıyla tanınan isimlerin yer aldığı ölüm listesi çıkaran Sarallar’ı takibe aldı. Polis, silahlı saldırı olaylarını, uyuşturucu kaçakçılığından cezaevinde yatıp çıkan Burhanettin Saral’ın azmettirdiğini belirledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, Burhanettin Saral ve adamları aylar süren teknik ve fiziki takibe alındı, telefonları dinlendi. Sonunda düğmeye basıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube ile Özel Harekát Timleri ortaklaşa Türkiye genelinde eş zamanlı operasyona başladı. İstanbul ve Ankara ağırlıklı operasyona katılan tüm polisler herhangi bir çatışma olasılığına karşı çelik yelek giydi. Operasyona narkotik, mali ve istihbarat şubelerinden polisler de katıldı.

İkisi kadın

Operasyonda Sarallar Çetesi’nin elebaşı olduğu ileri sürülen Burhanettin Saral ile aralarında 2 kadının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alınarak sorgulanmaya başlandı. Yakalananların ev ve üzerlerinde yapılan aramada 6 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!