Santoro cinayeti zanlısının ağabeyi 2 kişiyi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Santoro cinayeti zanlısının ağabeyi 2 kişiyi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 17:08

TRABZON’da 5 yıl önce Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro’yu öldürdüğü suçlamasıyla cezaevine konulan Oğuzhan Akdin’in ağabeyi 33 yaşındaki Alparslan Akdin, tartıştığı 2 kişiyi tabancayla vurup yaraladığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Olay, Çömlekçi Mahallesi’nde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi olan ikisi de 23 yaşındaki Serkan T. ve Selim C., evlerine doğru yürürlerken, Yalı Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek istedi. Bu sırada 34 AE 361 plakalı otomobiliyle gelen ve alkollü olduğu iddia edilen Alparslan Akdin, yol üzerindeki 2 üniversiteliye korna çaldı. Akdin, iddiaya göre koşarak karşıya geçen 2 gence, "Yolu niye kapatıyorsunuz lan" diye bağırınca taraflar arasında tartışma cıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Alparslan Akdin, sinirlenip aracından indi ve belindeki 9 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancasıyla Serkan T. ve Selim C.’nin ayaklarına doğru ateş açtı. İkisi ayaklarından vurulup yaralanan 2 genç, çevredekiler tarafından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, olay yerinden kaçan Alparslan Akdin ve yanındaki arkadaşı Ahmet Turan’ı saklandıkları evde sabaha karşı gözaltına aldı. İki zanlı, Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından Adliye’ye sevk edildi.

Aplarslan Akdin’in kardeşi Oğuzhan Akdin, 5 Şubat 2006 tarihinde, Trabzon İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro’yu kilisede dua ettiği sırada tabancayla vurarak öldürmüştü. Olay tarihinde 16 yaşında olan Oğuzhan Akdin, cinayetten 3 gün sonra yakalanmış ve yargılandığı davada 18 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!