Şanlıurfa'da yardım parası izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada yardım parası izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 16:45

ŞANLIURFA kent merkezinde ve Viranşehir İlçesi'nde, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında öğrenciler için dağıtılan Şartlı Nakit Transferi'nden yararlanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. 11 çocuk babası 55 yaşındaki İsa Alas ise yanında 4 çocuğunu getirdiğini, karısının para almasını beklediğini ve ne yapacağını bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

PTT ÖNÜNDE YARDIM PARASI İZDİHAMI

Şanlıurfa'da PTT binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kadınlar, biran önce paralarını almak için birbirini itince izdiham çıktı. Çok sayıda kadın ezilirken, annelerini kaybeden minikler de ağladı.

Proje kapsamında, yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula kaydettiremeyen, gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan ailelere 3 ayda bir yapılan eğitim yardımı yine bildik görüntülerle dağıtıldı. Sabah erken saatlerden itibaren Divanyolu Caddesi üzerinde bulunan PTT binasına akın eden kadınlar, burada uzun kuyruk oluşturdu. Metrelerce uzanan kuyrukta kadınlar sıra yüzünden birbirlerini itmeye başlayınca bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Aşırı kalabalık nedeniyle çevik kuvvet polisinden destek isteyen PTT görevlileri, yardım alamaya gelen kadınları sıraya koymakta zorlandı. 20 ile 45 lira arasında değişen miktardaki yardımı alabilmek için izdihama aldırış etmeyen ve ezilme tehlikesi geçiren kadınlar, “Maddi imkanımız yok. 20 liralık yardım için saatlerdir burada bekliyoruz” dedi.

Uzun kuyrukta, annelerinin yanında gelen kimi çocuk ve bebekler, oluşan izdihamda ezilirken, bazıları da elini kaybettiği annesini bulmak için gözyaşı döktü. Oluşan izdihamda çoğu kadın ve çocuk, yere düşerek ezilirken, polis PTT kapısını kapatıp, barikat engeli kurarak oluşan izdihamı önledi.

Daha sonra sırayla içeri alınan kadınlar, PTT'de yoğunluk oluşturmaya devam etti. PTT'nin içinde para almak için bekleyen kimi kadın, oturduğu yerde karnı acıkan bebeğini emzirdi, kimi de oluşan yoğunlukta sıcaktan dolayı baygınlık geçirdi. Bu sırada PTT çalışanları domuz gribine karşı maske takarak önlem aldı.
Uzun kuyrukların oluştuğu PTT şubesinin önünde, kucağındaki 2 aylık ikizleri Abdulmesut ile Yusuf ve yanında getirdiği 2 çocuğu ile içeride para almak için sıraya giren eşi Nebiha'yı bekleyen 11 çocuk babası 55 yaşındaki İsa Alas, yapılan yardımın çileye dönüşmesine tepki gösterdi. Eşi içeride para almak için sırada beklerken, kucağında ağlayan 2 aylık ikizleri ve yanında getirdiği 2 çocuğu ile dışarıda bekleyen Alas, ne yapacağını bilmediğini söyledi.
Eğitim gören çocuklarına verilen parayı almak için sırada bekleyen kadınlar ise yapılan yardımlar nedeniyle saatlerce kuyrukla beklediklerini belirterek, yetkililerin duruma çare bulmasını istedi.

PTT yetkilileri ise 3 ayda bir kent merkezindeki yaklaşık 20 bin öğrenci ailesine yardım edildiğini ifade etti.

VİRANŞEHİR'DE DE İZDİHAM

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde de Şartlı Nakit Transferi kapsamında, yardım yapılan öğrencilerin anneleri parayı almak için birbirini ezdi. Kışla Mahallesi'ndeki PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturan kadınlar, içeri girebilmek için birbirini itince izdiham yaşandı. Bazı kadınların ezilme tehlikesi geçirdiği izdiham, polislerin aldığı güvenlik önlemiyle engellendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!