Şanlıurfa'da park savaşı: 2 yaralı, 11 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada park savaşı: 2 yaralı, 11 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2009 11:34

ŞANLIURFA'da, yola otomobil park etme meselesi yüzünden komşu iki aile arasında çıkan taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 2 kişi yaralandı. Sakinleştirilmeye çalışılırken birbirine saldıran tarafları polis cop kullanarak dağıtırken, kavgada 11 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Taş ve sopaların havada uçuştuğu kavga, dün akşam saat: 21.00 sıralarında Yeni Mahalle Legler Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, fırıncılık yapan ve 63 NC 716 plakalı otomobili ile gelen 28 yaşındaki Sedat Çelik, evlerinin önünde yer bulamayınca aracını komşusu olan oto yıkamacı 41 yaşındaki İsmail Kılınç'ın işyerinin önüne park etti. Tekrar işyerine dönen Kılınç, işyerinin önünde park edilmiş otomobili görünce komşusuna seslenerek, aracını çekmesini istedi. Yer bulamadığı için otomobilini buraya park ettiğini söyleyen iki komşu arasında tartışma başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma, komşu ailelerin diğer fertlerinin de katılımıyla büyüdü. İlk olarak evlerinin çatılarından birbirlerine taş ve briket parçaları atan taraflar, daha sonra sopalarla cadde üzerinde kavga etmeye başladı. Komşularının ihbarıyla olay yerine gelen polisler, kavga eden aileleri evlerine yollanırken, olayda yaralanan İsmail Kılınç ile Sedat Çelik ise tedavileri yapılmak üzere hastaneye gönderildi.

Haberin Devamı

 

KAVGANIN ROVANŞINA COPLU MÜDAHALE

 

Çok sayıda polisin olay yerine geldiği kavga, yaralıların hastanelere kaldırmasının ardından iki komşu ailenin yakınlarının gelmesi ve birbirlerine sözlü sataşma ile tekrar alevlendi. Polis kordonunu aşarak birlerine tekrar saldırmak isteyen taraflar, ellerine geçirdikleri taş ve sopalarla birbirlerini tekrar darp etmeye başladı. Polis, tekrar kavga etmeye başlayan ve ortalığı savaş alanına çeviren tarafları cop kullanarak ayırmaya çalıştı. Komşu ailelerin yakınlarının da gelmesi ile tansiyonun iyice gerildiği olayı güçlükle yatıştıran polis, kavgaya karıştığı saptanan ve birbirinden şikâyetçi olan 11 kişiyi gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

 

Yaşananların ardından polis, yeni bir kavgaya karşı iki ailenin evlerinin önünde ve cadde üzerinde geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!