Şanlıurfa'da 7 ayda 207 silah ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada 7 ayda 207 silah ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 12:16

Şanlıurfa'da 7 ayda çeşitli çap ve markalarda 207 silah ele geçirildi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 1 Ocak-31 Temmuz 2006 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik istihbarat çalışmaları yaptı.

ABD'nin Irak'a müdahalesinin ardından, bu ülkenin kuzeyinde yeterli denetimin sağlanamaması nedeniyle kolaylıkla temin edilebilen ve Türkiye'ye kaçak yollardan sokulan silahların önemli bir bölümü, kaçakçıların geçiş güzergahı olan E-90 karayolunun Şanlıurfa-Mardin kesimi ve kent merkezinde yapılan denetimler sonucu ele geçirildi.

Aralarında, X-Ray cihazında tespit edilemeyen Avusturya yapımı ”Glock” marka tabancaların yanı sıra, kalaşnikofların da bulunduğu silahları otomobil, kamyon veya tanker gibi araçlarda yapılan aramalarda ele geçiren güvenlik güçleri, silah kaçakçılarıyla etkin mücadele için çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler. 7 aylık dönemde çeşitli çap ve markalarda 207 silah ele geçiren polis ekipleri, geçen yılın aynı döneminde yürütülen çalışmalarda toplam 203 silah ele geçirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!