Sanıklardan 'saldırı' savunması: Geçerken uğramışlar

Güncelleme Tarihi:

Sanıklardan saldırı savunması: Geçerken uğramışlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 23:03

HÜRRİYET gazetesinin Bağcılar’daki binasına saldıran sanıklar, “Zarar verdiğimizi kanıtlasınlar” diyerek savunma yaptı ve beraatlarını istedi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e geçen yıl 6 ve 8 Eylül tarihlerinde saldırıp camları, kameraları kıran ve direkleri söken saldırgan grupta yer alan 26 kişi hakkında 'nitelikli konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme' suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bakırköy 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya sanıklardan 13’ü katıldı. Sanıklar savunmalarında suçlamaları reddetti ve ‘olay yerinden geçerken uğradıklarını’ iddia etti. Adem Çoban (25), “Olay tarihinde Hürriyet binası önünden geçiyordum. Kalabalığın slogan attığını görünce arabamdan indim. Ancak gazete binasına girmedim” dedi. Emirhan Can (38) ise ifadesinde “Yolumun üzerindeydi. Taşkınlık yapıldığını polisten öğrendim” diye konuştu. Hakan Özbey (40), “Olay gecesi düğün davetiyelerimi dağıtıyordum. Vardığımda kalabalık bir grup gördüm. Ancak olaylara karışmış değilim” dedi. Diğer sanıklar da benzer savunmalar yaptı.

HÜRRİYET MÜDAHİL OLDU
Hürriyet avukatı Cangür Günaydın müdahillik talebinde bulununca sanıklar, “Biz herhangi bir zarar vermiş değiliz, zarar verdiğimizi kanıtlasınlar. Bu nedenle de müdahale talebini kabul etmiyoruz” dedi. Hürriyet gazetesinin müdahil olarak duruşmalara kabulüne karar veren mahkeme, savunması alınamayan sanıklara zorla getirilme kararı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!