Sanık çatışmada öldü, cinayet davası düştü

Güncelleme Tarihi:

Sanık çatışmada öldü, cinayet davası düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 12:24

BURSA’nın Gemlik ilçesinde zeytinci Halil Marangoz’u 5 kurşunla vurduktan sonra yakarak öldürmek suçundan aranırken, Yalova’da geçen ay jandarmayla girdiği silahlı çatışmada ölen Avukat Mehmet Çatak hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan dava düştü.

Haberin Devamı

Gemlik İlçesi'ne bağlı Karacaali Köyü çöplük alanında 26 Ocak Cuma günü köylüler tarafından bulunan kurşunlanmış ve yanmış cesedin Umurbey’de oturan evli ve bir çocuk babası zeytinci 30 yaşındaki Halil Marangoz’a ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma ekipleri, Marangoz’un 25 Ocak gecesi Bursa Barosu’na kayıtlı avukat 42 yaşındaki Mehmet Çatak ile birlikte görüldüğünü saptadı. Umurbey’de bir kahvede buluşan, daha sonra bir birahanede içki içen Çatak ile Halil Marangoz’un saat 23.00 sıralarında Çatak’a ait cipe binerek Küçük Kumla yönüne doğru gittikleri görgü tanıkları tarafından anlatıldı. Halil Marangoz’un kızkardeşi 28 yaşındaki Melek Marangoz’un boşanma davasına da baktığını ve aralarında ilişki bulunduğu belirlenen Avukat Çatak hakkında, Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle ‘Canavarca hislerle işkence yaparak adam öldürmek’ suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

JANDARMAYLA ÇATIŞINCA ÖLDÜRÜLDÜ

Olayın ardından kayıplara karışan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan zanlı avukat Çatak, geçen 10 Haziran günü jandarma ekipleri tarafından Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde bir ara sokakta sıkıştırıldı. Jandarmanın ‘teslim ol’ çağrısına belinden çıkardığı tabanca ile karşılık veren Çatak, K.K. isimli astsubayı ayağından ve boynundan yaraladı. Cinayet zanlısı Çatak ise, çıkan çatışmada öldü.

Cinayetin tek zanlısı olarak aranan Avukat Mehmet Çatak’ın çatışmada öldürülmesinin ardından, Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Halil Marangoz’un yakılarak öldürülmesiyle ilgili görülen dava, bugünkü duruşmada düştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!