Sandığa ipotek koyamazsın

Güncelleme Tarihi:

Sandığa ipotek koyamazsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2014 01:49

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, TMSF’nin mal varlığına el koymasıyla ilgili, “Biz de neymişiz ya. Sen kardeşim, halkın verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanarak onları yapabilirsin. Ama sandığa nasıl ipotek koyacaksın?” dedi.

Haberin Devamı

Sarıgül oğlu Ömer Sarıgül’ü sahneye davet edip “Benim oğullarıma veremeyeceğim bir hesabın yok” diyerek sarıldı ve duygulanarak gözyaşlarına zor hakim oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ‘İktidar Yolunda İstanbul Buluşması’nda konuşan Sarıgül şunları söyledi:
TMSF KARŞI BİNADA
“İstanbul’da mevcut iktidarın gitme vakti geldi. Fakat gitmeyecekler. Bu saatten sonra evlerinize, işyerlerinize gece 02.00’de emniyet mensuplarını gönderebilirler. Savcılar ziyaret edebilir ama rahat olun. Onlar batan güneş. Doğan güneş sizsiniz. TMSF dediğiniz yer bizim belediyemize çok yakın. Bu adamlar binalarının iskanlarını almak için bana defalarca geldiler. Benimle defalarca konuştular. Sarıgül 15 yıldır belediye başkanı. 16 yıl önce böyle bir olay olmuş da, şöyle olmuş da böyle olmuş. Bir devletin kurumu kendini adeta bir siyasi parti il başkanlığı yerine koymuş. Cuma günü saat 16.10’da yazı gönderiyor. Efendim Mustafa Sarıgül’ün mal varlığına, banka hesaplarına el koyduk. Biz de neymişiz ya. Vay anasını. TMSF bize karşı karşıya. Bir ıslık çalsalar, bizi görecekler ama buradan biz şimdi ıslıklarımızı TMSF’ye gönderiyoruz. Sakin olacağız. Vakur olacağız. Bu mücadele yeni başlıyor. Zannettiler ki Sarıgül’ü korkutabilirim, döndürebilirim. Döndüremezsin beni, korkutamazsın, durduramazsın beni. Rakip faullü oynamaya başladı. Taksim’de 3 ağaca tahammül edemeyenler Sarıgül’e hiç tahammül edemiyorlar. Benim lüks neyimi gördünüz. Böyle bir şey olamaz. Anketlerde önce yüzde 25, şimdi baktılar ki barajı geçtik. Emir’ime ve Ömer’ime her şeyin hesabını veririm ama onlar kaybettiğimiz canların hesabını nasıl verecek.
ÇILDIRACAKLAR
Kampanyamızın son 20 gününde çıldıracaklar projelerimizi gördükçe. Daha çok savcı, emniyet mensubu gönderecekler ama korkunun ecele faydası yok. Artık altı okun yayı gerilmiştir. Hedefimiz yapacağımız hizmetlerle CHP bayrağını en yükseğe çekmektir. Bu mücadale bizim mücadelemiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!