Sanatçılardan 'ana-çocuk' ölümlerine dur

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılardan ana-çocuk ölümlerine dur
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2002 11:42

Sağlık Bakanlığı'nın, ''Ana ve Çocuk Ölümlerini Önleme Projesi''ne aralarında Nilüfer, Nükhet Duru, Beyazıt Öztürk ve Ali Şan'ın bulunduğu ünlü kişilerden destek geldi. Sanatçılar, ana ve çocuk ölümlerini kamuoyunun gündemine getirecek proje kapsamındaki organizasyonlara katılacaklarını ve destekleyeceklerini bildirdiler.

Anne ve çocuk ölümlerini önlemek amacıyla hazırlanan projenin yürütülmesi için sanatçılara mektup yazarak destek isteyen Sağlık Bakanı Osman Durmuş'a, ilk olarak Nilüfer, Nükhet Duru, Beyazıt Öztürk, İzzet Altınmeşe, Ali Şan ve Hilmi Topaloğlu destek sözü verdi.

Bakanlık yetkilileri, Hülya Avşar, Sibel Can, Gülben Ergen, Seda Sayan gibi diğer sanatçıların da projeye desteklerini yakında bildireceklerini kaydettiler.

Proje, Sağlık Bakanı Durmuş'un da katılımıyla 14 Nisan'da Kayseri'de yapılacak yürüyüşle başlayacak. Aynı gün, tüm illerde sağlık personeli birer kilometre yürüyerek valilik binası önünde buluşacak.

Sağlık Bakanlığı'nca 2005 yılına kadar yürütülecek proje süresince ayrıca piknik, konser, şenlik türü toplu etkinlikler gerçekleştirilecek ve bazı illerde özel miting ve konserler

düzenlenecek. Ayrıca, ana ve çocuk ölümlerini protesto yürüyüşleri ve ölümleri önleme projesine destek zinciri oluşturulacak.

Bakanlık, proje ile her bölge ve yerleşim biriminde doğum öncesi bakım hizmeti alanların oranını yüzde 90'a ulaştırmayı, doğumların yüzde 90'ının sağlık kuruluşlarında ve sağlık personeli tarafından yapılmasını, doğum sonrası bakım hizmeti alanların oranını yüzde 90'a çıkarmayı hedefliyor.

Bebek ve çocuk izleme oranını da yüzde 90'a çıkarmayı amaçlayan Bakanlık, 2005 yılına kadar ana ölüm hızını yüzbinde 40'a, 5 yaş altı çocuk ölüm hızını binde 30'a, bebek ölüm hızını binde 20'ye, bölgesel farklılıkları ise yarı yarıya azaltmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!