Sanatçı Levent serbest, parti liderleri DGM'de

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı Levent serbest, parti liderleri DGMde
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 23, 2003 15:00

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal, Almanya'daki ''Kürt Festivali'' soruşturması kapsamında sorguladığı DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Özgür Toplum Partisi (ÖTP) Genel Başkanı Ahmet Turan Demir'i, tutuklanmaları istemiyle Ankara 1 No'lu DGM Yedek Hakimliği'ne sevk etti, sanatçı Haluk Levent ile iki gitaristini ise serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Savcı Köksal, Ankara DGM'ye bu sabah getirilen 5 kişinin sorgusunu öğleden sonra tamamladı. Sorguda, Bakırhan, Demir ve Levent'in avukatları da hazır bulundu.
  Â
Savcısı Köksal, sorgunun ardından parti liderleri Bakırhan ve Demir'i tutuklanmaları istemiyle Ankara 1 No'lu DGM Yedek Hakimliği'ne sevk ederken, sanatçı Haluk Levent ile iki gitaristini serbest bıraktı.

"STATÃœKOCU ZÄ°HNÄ°YET"

Bu arada DEHAP Genel Başkan Vekili Osman Özçelik, peş peşe çıkarılan ''uyum paketleri''ne rağmen yasaların kağıt üzerinde kaldığını ve statükocu zihniyette ısrar edildiğini ileri sürdü.
  Â
Özçelik, Ankara DGM önünde bu sabah yaptığı basın açıklamasında, Almanya'daki ''Kürt Festivali'' soruÅŸturması çerçevesinde Bakırhan, Demir ve sanatçı Levent'in gözaltına alınmasını kınadı.Â
  Â
Festivalin yasal olarak gerçekleştirildiğini belirten Özçelik; Bakırhan, Demir ve Levent'in de tertip komitesinin daveti üzerine festivale katıldığını ifade etti. Özçelik, festival ile yerel kültürlerin korunup geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
  Â
Özçelik, sanatçıların profesyonel bir anlayışla sanatlarını icra etmelerinin kamuoyuna bir terör suçu gibi sunulmasının, kültür ve sanata nasıl yaklaşıldığının göstergesi olduÄŸunu kaydetti.Â
  Â
Bakırhan ve Demir'in, festivalde yaptıkları konuşmalarda ''toplumsal barış ve ülkenin demokratikleşerek gelişmesi'' konusundaki düşüncelerini ifade ettiklerini ileri süren Özçelik, şöyle konuştu:
  Â
ÖZÇELİK: UYUM PAKETLERİ KAĞIT ÜZERİNDE KALIYOR

''AB'ye katılımın gerekçeleri olarak peş peşe 'uyum paketleri' çıkarılmasına rağmen, yasalar kağıt üzerinde kalmakta, statükocu, tutucu zihniyette ısrar edilerek yasaların özgürlükçü ve insan yaşamını kolaylaştırıcı etkilerinin ortaya çıkmasına olanak tanınmamaktadır.
  Â
AKP hükümeti, kalıcı bir toplumsal barışın sağlanabilmesi için mevcut koşulları geliştirmek ve barışa bir fırsat tanımak yerine, toplumsal gerginlikleri artırıcı tutumunu ısrarla sürdürmektedir. Kürt gerçekliğine ve buna ait tüm olgulara; geleneksel, inkarcı, yok sayıcı yaklaşımı sürdürmektedir.''
  Â
DEHAP'ın gerçek adaletten kaçıracağı hiçbir şey olmadığını kaydeden Özçelik, açıklamasını tamamlanmasından sonra slogan atmak isteyen partilileri susturdu.

Haberin Devamı
ŞANLIURFA'DA 15 DEHAP'LIYA GÖZALTI

BU arada Åžanlıurfa'da, basın açıklaması yapan, aralarında il baÅŸkanının da bulunduÄŸu 15 DEHAP'lı gözaltına alındı.Â
  Â
DEHAP'ın Atatürk Bulvarı üzerindeki binasında toplanan yaklaşık 150 kiÅŸilik grup, Ahmet Bahcıvan Ä°ÅŸ Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedi.Â
  Â
Bina çıkışında yoÄŸun güvenlik önlemleri alan ekipler, Ä°l BaÅŸkanı Ahmet DaÄŸtekin ile görüşüp, açıklamanın ''gösteri ve yürüyüş kanununa'' aykırı olduÄŸunu bildirdiler.Â
  Â
Bunun üzerine iş merkezi önünde toplanan kalabalık grup, burada basın açıklaması yaptı. Polisin uyarılarını dikkate almayan partililer, sloganlar atıp, yürüyüşe devam etmek isteyince güvenlik güçleri göstericilere müdahale etti. Aralarında DEHAP İl Başkanı AhmetDağtekin ve eski il başkanı Celalettin Erkemin'in de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!