Sanal hazine avı hızla yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sanal hazine avı hızla yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:11

SON yıllarda internet ve GPS (Global Yer Belirleme Sistemi) yardımıyla oynanan bir oyun, oyuncuları "doğada sanal hazine avı"na çıkarak eğlenceli bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor.

"Geocaching", yani hazineyi bulma oyunu, tüm dünyada binlerce kişinin kendisini İndiana Jones gibi hissetmesini sağlıyor. Oyun, bir GPS sinyaliyle Global Yer Belirleme Sistemi’ne sahip kullanıcının, koordinatlarını internette yayınladığı hazineyi saklaması ve diğer GPS kullanıcılarının bu koordinatları kullanarak kutuyu bulması temeline dayanıyor. GPS ile define avı, ilk olarak 3 Mayıs 2000’de, Dave Ulmer’ın (Beavercreek, Oregon) kutuyu saklaması ve dokümantasyonunu ilan etmesiyle başladı. Dünyada bugün kayıtlı 350 bin Geocaching oyuncusu var.

Nasıl oynanıyor

Katılımcılardan biri, doğaya dayanıklı malzemeden üretilmiş ve içerisinde log defteri, kalem ve isteğe bağlı küçük hediyelerle saklıyor ve o an GPS koordinatlarını not ediyor. Koordinatlar ve yerle ilgili detaylar, web sitesi aracılığı ile diğer oyunculara iletiliyor. Katılımcılar, bilgilerini aldıkları kutuyu, GPS koordinatlarına ve diğer izlere göre arıyorlar. Kutu sakladığınızda ya da bulduğunuzda kayıt edebileceğiniz adresler şöyle:

www.geocaching.com

www.geocachingturkiye.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!