Sanal alemde istismara 21 yıl

Güncelleme Tarihi:

Sanal alemde istismara 21 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 02:17

Adana’nın Çukurova ilçesinde, aynı dershaneye giden ve o dönem 13 yaşında olan ortaokul öğrencisi E.G. ile M.K. 30 Ekim 2013’te yaşadıkları olayı birbirlerine anlattılar.

Haberin Devamı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘Umut Öztürk’ diye tanıştıkları Murat İ.’nin (41), “Görüşmelerimizi ailene söylerim” diye tehdit ederek çıplak fotoğraflarını istediğini söyleyen E.G., korktuğu için fotoğraflarını gönderdiğini söyledi. M.K. da aynı kişinin kendisine de aynı şeyleri yaptırdığını söyledi.

8 ÇOCUĞU DAHA KANDIRMIŞ

Kızların yaşadıklarını anlattığı aileler polise durumu bildirdi. Facebook profiline17 yaşlarındaki bir erkek kişiye ait fotoğraf koyup kandırdığı 13-14 yaş grubundan 8 kız çocuğuna tuzak kurduğu belirlenen Murat İ., 24 Ocak’ta yakalandı. Cep telefonunda, kız çocuklarına ait görüntü, fotoğraf ve çocuk pornosu çıkan Murat İ., mahkemece tutuklandı.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çıkan sanık Murat İ., ‘nitelikli cinsel istismar’ suçlamasını kabul etmedi. Facebook’ta farklı isim ve fotoğrafla hesap açtığını kabul eden Murat İ., “M.K. fotoğrafı beğenince benimle çıkmak istedi. Ben de çıplak fotoğraflarını gönderirsen çıkarım dedim. Resimlerini gönderdi. Kendisiyle cinsel ilişkide bulunmadım” dedi. Murat İ., 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ise, “E.G. için eşimden ayrıldım. Kendisini tehdit etmedim. İlişkiye girmedim. Telefonumdaki resimler eski eşim ve çocuğumun. E.G.’nin resimleri de vardır. Diğer resimleri de internetten indirdim” diye konuştu. Kızlar ise sanığın tehditle kendileriyle birlikte olup, bunu da kameraya çektiğini söyledi. E.G. ve M.K’nın ruh sağlığının bozulduğu belirlendi.

Haberin Devamı

CEZADA İNDİRİM YOK

Murat İ., E.G.’ye yönelik suçlamalarla ilgili yargılandığı mahkemece cinsel istismardan 16, hürriyeti kısıtlama suçlarından 5 yıl olmak üzere toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasında indirim yapılmayan sanığın müşteki M.K. ile ilgili davası ise sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!