Sana gıdım su yok

Güncelleme Tarihi:

Sana gıdım su yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 01:13

Başbakan Tayyip Erdoğan, “genel af” çıkışı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıtı Konya’dan verdi. Erdoğan, “Parlamento’nun yüzde 65’ine sahip olan AK Parti sana orada bir gıdım su içirmez su” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Sen neyin genel affını çıkarıyorsun. Şu bayrak, bu kırmızı nerden alıyor rengini biliyor musun. O şehitlerimizin kanından alıyor. Kim veriyor sana bu yetkiyi. MHP’li kardeşlerim şu anda kiminle ortaklık yaptığınızı anlıyor musunuz. Kiminle birlikte yolda yürüdüğünüzü gördünüz mü?

Teröristbaşına af yok

Genel affı çıkaralım diyen zihniyetle şu anda MHP’nin yönetici zihniyeti aynıdır. Bizim için kalkıp diyor ki ‘terörist başını affedecekler’. Yazıklar olsun. Ne benim ne arkadaşlarımızın genlerinde böyle bir şey yok. Ama teröristbaşını bizden önceki iktidara yani size teslim ettiklerinde onu idam etmeyeceğiz sözünü veren sensin Bahçeli. 3 kişinin imzası var. Söz verdiniz. Bizim kitabımızda teröristbaşının affı diye bir şey yok olmayacaktır. Size böyle bir fırsat düşmez ya ama bizde böyle bir şey yok. Bunu yalan yanlış yazıyorlar ve partilerinin önüne asmak suretiyle iftira kampanyası yapıyorlar.
MHP broşür bastırmış, ‘Silopi’de olanlara hayır’ Silopi’de olan olayla bu anayasa değişikliğinin yakından uzaktan alakası var mı? Hedef saptırıyorlar hedef. Ve şunu da söylüyorlar. ‘Sipoli’nin yolunu kesmek için hayır’. Ne alakası var yav. Bu anayasa değişikliğinin içinde böyle bir madde mi var. Gel seninle bunu konuşalım. Zaten Meclis’te 14 gün anayasayı konuşmadınız. 3 buçuk sene yönetemediniz ve kaçtınız. Bu ehliyet, liyakat meselesi.
21 tane bankayı batırdılar. Onların borçlarını biz ödedik. ABD’ye başlayıp Türkiye’ye doğru gelen kriz için ‘Türkiye’yi teğet geçecek’ dedim. O zaman dalga geçtiler. Şimdi ekonomi gazeteleri, ‘Türkiye’yi teğet bile geçmedi’ diyorlar. Bu krizde bir tane banka battı mı. Ey MHP’li kardeşlerim. Sizin gönül verdiğiniz kişilerin durumu bu.

Memura grev hakkı

Seyfi Oktay, ‘yargıda kadroya, MHP’li faşistleri mi alacaktım?’ demişti. İç içeler. Telefon takiplerine takıldılar. Eski genel başkanları da teknik takibe takıldı. HSYK’nın yönetimiyle telefon muhabbetleri. ‘İşte şöyle bir atama vardı da onu konuşuyorduk’ diyorlar. Bu ne muhabbet. Bu anayasa değişikliğiyle bu devran değişiyor.
Memura grev hakkı vermek hiç mesele değil. Eğer bu düşüncelerinizde muhalefet olarak samimiyseniz, hemen 12 Eylül’den sonra gelin oturalım. Memurlar ile işçileri birleştirelim. Bu kadar açık konuşuyorum.

‘Evet’ desteği

BAŞBAKAN Erdoğan’ın konuşma yaptığı miting alanına, bazı vatandaşlar ellerinde 12 Eylül’deki referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını gösteren bayraklarla geldi. Kalabalığın arasında yabancı uyrukluların bulunması da dikkat çekti.

Başbakan’ın suşi şakası

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Konya’da mitinginin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Japon Parkı’nın açılışını yaptı. Erdoğan, açılış töreninin ardından parkın içinde bulunan restorantta iftar yemeğine katıldı. İftar sofrasındayken “Suşi var mı?” diye soran Erdoğan, “yok” yanıtını aldı. Erdoğan, bunun üzerine “Burası Japon Parkı değil mi? Buradaki restoranda suşi olması lazım” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de bundan sonra Kiyota Parkı’nda bulunan restoranda suşi servisi yapılacağını söyledi.

Konya serinliği

BAŞBAKAN Erdoğan, partisinin Konya Hükümet Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı. Miting alanını dolduran izleyicilerin üzerine sıcaktan etkilenmemeleri için kurulan bir sistemle su püskürtüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!