Sana bağlı MİT, 9 Mayıs 2013’te uyardı

Güncelleme Tarihi:

Sana bağlı MİT, 9 Mayıs 2013’te uyardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, “Ben Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyorsun’ diyorsam bir bildiğim var. Bekliyorum, tazminat davası açacakmış. Açmazsa namert diyeceğim, hesabını soracağım” dedi.

Haberin Devamı

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Şam’a giden CHP heyetine rehberlik eden kişi, hem Reyhanlı saldırısını hem de kamplara yönelik bombalama girişimlerini planlayan şahıstır” yönündeki suçlamasına, “Sen kim oluyorsun da CHP’yi suçluyorsun. Önce kendine bak. Devleti yönetiyorsun” sözleriyle karşılık verdi. Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

4 ÇAĞRIMIZ VAR

“Hükümete dört çağrımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriye’deki iç savaşın taraflarından biri olmayacağını açıklamalı, ‘Artık kendi topraklarımda militanlar eğitmeyeceğim, cebine silah koymayacağım’ demeli. ‘Sınır güvenliğini sağlayacağım ve Cenevre sürecini tüm samimiyetimle destekleyeceğim’ demeli. Bunları yapsın her türlü desteği vereceğiz.

OTURMA, İSTİFA ET

Şimdi Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum. MİT, nisan ayından beri bomba yüklü üç aracı takip ediyor mu etmiyor mu? Adamsan, adam
gibi sorularıma yanıt ver. MİT en son ne zaman uyardı? Tarih vereyim, 9 Mayıs 2013. Sana altından kalkamayacağın sorular soruyorum. MİT doğrudan sana bağlı. Şimdi çıkmış, ‘İstihbarat örgütleri arasında koordinasyonsuzluk var’ diyor. İyi de sen 10 yıldır bu ülkeyi yönetmiyor musun? Ölen 52 kişinin sorumlusu, bütün demokrasilerde siyasi otoritedir. Ölenleri mi sorumlu tutacağız. Adam gibi adamsan, etik değerlerin varsa, bir nebze olsun ahlak taşıyorsan, o koltukta oturmaz istifa edersin.
Gümrük Bakanı, ‘Güvenlik kamerası yoktu’ diyor. Neden güvenlik kameraları olmaz? Çünkü terör örgütünün militanlarını eğitiyorlar. O militanları, ‘Gidin kardeşinizi öldürün’ diye Suriye’ye gönderiyorlar. Ellerine silah veriyor, ceplerine para koyuyorlar. Güvenlik kamerası olursa tespit edilecek. ‘Onları kaldıralım. Biz onlara lojistik destek verelim...’ Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.
Ben Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyorsun’ diyorsam, bir bildiğim var. 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl bu hale getirirsin? Nasıl terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir ülke konumuna sokarsın? Türkiye’de terör örgütlerini yetiştirip, silah ve para veren, ‘Git kardeşini öldür’ diyen adama terör örgütünün başı denir. Bekliyorum, tazminat davası açacakmış. Açmazsa namert diyeceğim, hesabını soracağım.

ELÇİYİ GÖREVDEN AL

Bir büyükelçi ‘El Kaide terör örgütü değildir’ diyebiliyor. Erdoğan’ın büyükelçisi bunu söylüyor. Sen aynı görüşte misin Recep Tayyip Erdoğan? Aynı görüşte değilsen o büyükelçiyi görevden al.”

Haberin Devamı

Yeniden CHP’de

/images/100/0x0/55eb064af018fbb8f8a610ca

Haberin Devamı

ESKİ Kültür Bakanı İstemihan Talay, parti grubunda CHP’ye katıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde Talay’a rozetini taktı.

Bahçeli: Geçmiş olsun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Burdur’dan Ankara’ya giderken Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde kaza geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Nazar boncuğu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, grup konuşmasından önce bir partili, “Genel başkanımıza nazar değmesin” diyerek nazar boncuğu taktı.
Fahir ARIKAN ANKARA

CHP: Kazada sıkıştırma iddiaları yalan

KILIÇDAROĞLU’nun önceki gün Burdur’dan Ankara’ya dönüşünde Afyon’un İscehibar ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasıyla ilgili “Susurluk benzeri” iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları kazayı şöyle özetledi: “Bir beton mikseri karşı şeride geçebileceğini düşünerek, bir minibüsün arkasından yola çıktı. O sırada genel başkanın bulunduğu aracın şoförü gerekli uyarıları yapmasına karşın beton mikseri yola çıkışını sürdürdü. Ankara yönünden gelen araçlar nedeniyle de karşı şeride geçmeyi başaramadı. Bu nedenle genel başkanın aracı, beton mikserine çarpmak yerine minibüse kontrollü bir şekilde çarptı. Genel başkanın aracının kazadan kısa bir süre önce de aynı kamyon tarafından sıkıştırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Eskort ise bizim isteğimizle makam aracının önünden ayrıldı.” ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!