Samsun sel sonrası yaralarını sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Samsun sel sonrası yaralarını sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2007 02:00

Samsun’da metrekareye 90 kilogram yağış düşmesi sonucu iki saatte kenti tanınmaz hale getiren sel sonrası, kentte temizlik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Su baskınlarından etkilenen esnaf sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalara başladı. Belediye ekipleri de kendilerine destek oldu.

Kentin en çok hasar gören Ağabali Caddesi, Baruthane, Barış Bulvarı, Sait Bey Köprüsü civarında selin sürüklediği araçlar kaldırıldı. Gece boyunca devam eden çalışmalar sonucu caddelerin bir kısmı yeniden trafiğe açıldı. Kentin bazı bölgelerine ise dünden itibaren bir gün boyunca elektrik verilemedi. Boru hatlarında meydana gelen büyük hasar nedeniyle doğalgaz da kesildi. Polis sel sularından hasar gören işyerlerinde soygun olmaması için gece boyunca geniş güvenlik önlemi aldı. Sivil ve resmi ekipler sabaha kadar çalıştı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise salgın hastalık uyarısında bulunarak, vatandaşlara "Suyu mutlaka kaynatarak için" dedi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, kente gelerek incelemelerde bulundu. İlk etapta 1 milyon YTL yardım yapıldığını söyleyen Bakan Özak, "Bu rakam çok daha artacak. Altyapı büyük hasar görmüş" dedi. Kentte ilk belirlemelere göre 500 işyeri ile 300’e yakın araç hasar gördü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!