Şampiyon kızlarımızı coşkuyla karşıladık: Hoş geldiniz Muhteşem Sultanlar

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon kızlarımızı coşkuyla karşıladık: Hoş geldiniz Muhteşem Sultanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 07:00

Dün sabah eve dönen Filenin Sultanları, İstanbul Havalimanı’nda törenle karşılandı. Millilerimizi taşıyan uçak için bir havacılık geleneği olan ‘su takı’ töreni yapıldı. Uçağa itfaiye araçlarının sirenleri ve Türk bayraklarıyla donatılmış ‘follow me’ araçları eşlik etti. Ay-yıldızlı ekibi havalimanı çıkışında da basın ordusu ve vatandaşlardan oluşan bir kalabalık bekliyordu...

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı taşıyan uçak, Belçika'nın başkenti Brüksel'den yola çıkıp dün sabah İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. 'Su takı' töreniyle karşılanan uçağa itfaiye araçlarının sirenleri ve Türk bayraklı 'follow me' araçları eşlik etti. Ay-yıldızlı ekip için havalimanı çıkışında da coşkulu bir karşılama töreni düzenlendi. Törene; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, sporcuların aileleri ve çok sayıda gazeteci ile vatandaş katıldı.

Şampiyon kızlarımızı coşkuyla karşıladık: Hoş geldiniz Muhteşem Sultanlar


TARİH YAZDIK ÇOK MUTLUYUZ

Haberin Devamı

Kaptan Eda Erdem Dündar, "Cumhuriyet’imizin 100'üncü yılında, bu yaz çok iyi bir sezon geçiriyor Filenin Sultanları. 2'nci şampiyonluğumuz ile karşınızdayız. Tarih yazan ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Aylardır evlerimizden uzaktayız. Tek bir amaç için uğraşıyoruz ama çok şükür Avrupa Şampiyonası'ndan da alnımızın akıyla çıktık. Çok mutluyuz. İlk günden beri çok inanmıştık. Saha içinde ve dışında çok iyi bir ekibe sahibiz. Bunu da sahaya yansıttığımız zaman neler olabileceğini göstermiş olduk. Sırbistan'la yoğun duygularla geçen bir maç oldu. Sonunda 3-2 kazanmayı bildik. Ülkeyi arkamızda birleştirdiğimizi görmek, dev ekranlarda insanların bizleri desteklediğini görmek inanılmaz güç veriyor. Çok teşekkür ediyoruz herkese" diye konuştu.

BAYRAĞIMIZI EN YUKARI ÇIKARDIK

Milli pasör Cansu Özbay da "Duygularımı kelimelere dökmem çok kolay değil. İlk defa tarihimizde bir takım sporu olarak Avrupa Şampiyonluğu yaşıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100'üncü yılında Türk kadınları olarak bayrağımızı yukarıya çıkardığımız için çok gururluyum. Sadece biz görünüyoruz ama bence bu uzun yıllardan gelen sistemle olan bir şey. Desteği ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu daha başlangıç, beraber inşallah çok daha güzel kupalar kazanacağız" dedi.

Şampiyon kızlarımızı coşkuyla karşıladık: Hoş geldiniz Muhteşem Sultanlar


Haberin Devamı

MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ: YENİ HEDEF OLİMPİYAT MADALYASI

Karşılama töreninde konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Voleybol bu ülkeye tarihinde ilkleri yaşatıyor. Almadığımız tek bir kupa kaldı, o da olimpiyat. İnşallah bu takım olimpiyatta da derece elde edecek, kürsüde olacak. Dün ülkenin gururu olduk, İstiklal Marşı’nı okurken bizi yalnız bırakmayan gurbetteki taraftarlarımız, ülkemizde sokaklarda, evlerde bizleri izleyen tüm taraftarlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

TRİBÜNÜ SALLAYAN MAÇ SAYISI

Şampiyon kızlarımızı coşkuyla karşıladık: Hoş geldiniz Muhteşem Sultanlar


Melissa Vargas’ın müthiş smacıyla şampiyonluğu garantilediğimiz an tribünler adeta yıkıldı. Maçı birlikte izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski bakanlar Mehmet Kasapoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ coşkuyla havalara zıpladı. Şampiyonluk sevinci seremoni sırasında sahaya da yansıdı.

Haberin Devamı

TEBRİK YAĞDI
ŞAMPİYONLUK SİZE ÇOK YAKIŞIYOR

* ERDOĞAN TELEFONLA KUTLADI: Avrupa Şampiyonluğu gelir gelmez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kaptan Eda’yı aradı ve tebrik etti. Erdoğan sosyal medya hesabından da, “2023 CEV Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, Filenin Sultanları’nı canıgönülden tebrik ediyorum” sözlerini paylaştı.

* EMİNE ERDOĞAN TEBRİK ETTİ: Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan da sosyal medyadan, “2023 CEV Avrupa Şampiyonası final karşılaşmasında tarihi bir zafere imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Türk kadınının mücadeleci ruhunu tüm dünyaya gösterdiniz. Şampiyonluk size çok yakışıyor, zaferleriniz daim olsun” sözleriyle millileri kutladı.

Haberin Devamı

* KILIÇDAROĞU TEŞEKKÜR ETTİ: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şu sözleri paylaştı: “2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Bizlere bu mutluluğu ve heyecanı yaşattığınız için teşekkürler… Sizinle gurur duyuyoruz.”

* BAHÇELİ’DEN YAZILI AÇIKLAMA: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı mesajında, "Filenin Sultanları, A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Müsabakalarda üstün başarı örneği sergileyerek, aziz milletimize büyük bir sevinç ve gurur yaşatan sporcularımızın her birini ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

* AKŞENER’DEN KUTLAMA: İYİ Parti Lideri Meral Akşener de milli takımı sosyal medya hesabından paylaştığı, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türk kadınının azim ve kararlılığını bir kez daha gösterdiniz. Şampiyonluk yine size çok yakıştı!” mesajıyla kutladı.

BAKMADAN GEÇME!