Samimi türküler

Güncelleme Tarihi:

Samimi türküler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Açıkhava Konserleri'nin halk müziğine ayrılan bölümünde,

Neşet Ertaş'tan sonra bu akşam da Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisi sahne alıyor. Saat 21.00'de başlayacak konserde Oğur ve Demircioğlu ‘‘Anadolu Beşik'' adlı çalışmalarını seslendirecek.

Oğur ve Demircioğlu, Anadolu ezgilerini otantik yapılarını, anlamlarını ön plana çıkararak seslendiriyor. ‘‘Eşkiya'' filminin müziklerini yapan Erkan Oğur, film müziğinin ilgi görmesi üzerine İsmail Hakkı Demircioğlu'yla birlikte ‘‘Gülün Kokusu Vardı'' albümü kaydetmiş, iki yıl önce yayımlanan albüm müzik çevrelerinde takdirle karşılanmıştı. İki sanatçı geçen ay bu albümün devamı niteliğindeki ‘‘Anadolu Beşik'' adlı çalışmayı yayımladı.

Bu akşamki konserde Oğur ve Demircioğlu, ağırlıklı olarak Doğu Anadolu türkülerini söyleyecek. Repertuarda Elazığ yöresinin az bilinen ‘‘Ahçik'' gibi türkülerinin yanı sıra, son yıllarda çok popüler olan ‘‘Neden Geldim İstanbul'a'' gibi eserler de yer alacak. Konserde Ege ve Karadeniz'den de türkülere yer verilecek.

Erkan Oğur, konserde küçük mekánlarda yakaladıkları yakın iletişimi, sıcaklığı yakalamaya çalışacaklarını söylüyor. ‘‘Kendimizi mekánın taş atmosferinden soyutlayıp, evimizde, odamızda konuklarımızla söyleşiyormuş gibi içten, samimi bir üslupla çalacağız. Düşündürücü, dinleyiciyi zaman içinde yolculuğa çıkaran bir konser olacak. Büyük bir şov olmayacak, içten söylenen türkülerle yaşayacağımız iki saatlik bir serüven olacağını söyleyebilirim sadece,'' diyor.

Bilet satış yerleri: Harbiye Açıkhava Tiyatrosu gişesi, tel: (0212) 296 36 10-11, Biletix çağrı merkezi tel: (0216) 454 15 55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!