Salt çoğunlukla iktidar

Güncelleme Tarihi:

Salt çoğunlukla iktidar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ecevit, DSP'nin 14'üncü yaş hedefini belirledi

Başbakan Bülent Ecevit, DSP'nin 1995'te solun, 1999'da da Türkiye'nin birinci partisi olduklarını vurguladı ve ‘‘Geriye bundan sonraki seçimlerde salt çoğunlukla tek başımıza iktidar olmak kaldı’’ dedi.

DSP kuruluşunun 14'ncü yılını deprem nedeniyle iki haftalık bir gecikmeyle dün kutladı. Başbakan Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in önderliğinde Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın dışında tüm bakan ve milletvekillerinin katıldığı yaşgünü kutlaması saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşıyla başladı. Kurtuluş Savaşı'yla birlikte Atatürk, Cumhuriyet, Kadın ve Gençlik’ konulu görsel konferans başta Ecevit'ler olmak üzere tüm davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Türkiye'nin Refahyol kábusundan DSP ile kurtulduğunu savunan Ecevit, DSP güçlendikçe laik demokratik cumhuriyetin de güçlendiğine dikkat çekerek, TBMM'de gerçekleşen Merve Kavakçı olayına atıfta bulundu.

Ecevit, DSP'nin partiiçi demokrasisini eleştirenlere de ‘‘Biz içimizde herşeyi özgürce tartışırız. Ama bir sonuca vardıktan sonra tek yürek tek ses oluruz’’ karşılığını verdi.

DSP'nin bu tavrı sürdürdükçe, yükselişinde hiçbir engel ve zorlukla karşılaşmayacağını savunan Ecevit, başında bulunduğu 57'nci hükümetin de ‘Çok partili dönemin en hızlı çalışan, en başarılı hükümeti’ olduğunu vurguladı. Hükümetin hızlı ve kararlı çalışmasıyla Türkiye'nin dünyadaki saygınlığının arttığına dikkat çeken Ecevit, daha sonra eşi Rahşan Ecevit ile birlikte 14'üncü yaşgünü pastasını kesti.

İlk kez 5 yıldızlı kutlama

DSP 14'üncü yaşgününü Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in önderliğinde ilk kez beş yıldızlı otelde kutladı.

Kutlamaya Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın katılmaması dikkat çekti. Diğer bakan ve milletvekilleri ise eşleriyle katıldılar.

Saat 11.00'de başlayan programa katılan, Başbakan dahil tüm partililerin yakalarına üzerinde ‘konuk’ yazılı kartlar takıldı. Partililer böylece kendi partilerinin kuruluş yıldönümü programında konuk olarak yer aldılar.

Programa renk katması için seçilen iki türküde de Bülent Ecevit'in imzası vardı. Ecevit'in 1975 yılında Modern Folk Üçlüsü tarafından bestelenerek seçim için kullandığı ‘Takalar Türküsü’ ve yine sözleri Ecevit'e, bestesi ise DYP Zonguldak eski Milletvekili Güneş Müftüoğlu'na ait olan Hüseyni makamındaki ‘Uyum Türküsü’ partililerden büyük alkış aldı. Ecevit, Uyum Türküsü'nü seslendiren sanatçı Suat Yıldırım'ı yanına gidip kutladı.

Partiyi tanıtıcı konuşma yapan Antalya İl Başkanı Coşkun Arıtürk partinin yaptıklarını ve yapacaklarını kapı kapı dolaşarak anlatacaklarını söyledi.

Tarım, sanayi, hayvancılık ve Güneydoğu sorununa ilişkin çözüm ve önerilerinin tek tek il başkanları tarafından anlatıldığı kutlama programı kutlamadan çok ‘‘eğitim semineri’’ne döndü.

Hazırlıkları aylar öncesinden başlayan bilgilendirici konuşmalarda kaliteli dişi damızlıkların sayılarının artırılması, Tarım Bakanlığı'nın yeniden organize edilmesi gibi ilginç öneriler de sunuldu.

Halk dansı gösterisi ise tanıdık ekiplerden değil, Kosova'dan seçildi. Kosova Priştine'den gelen Drenise folklor ekibinin kavgayla başlayıp barışla biten gösterisi de alkışlarla karşılandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!