Salonlarda denetim şart

Güncelleme Tarihi:

Salonlarda denetim şart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 02:35

Vücut Geliştirme milli sporcumuz Şahin İrencin’in (30) dopingden ölmesi ülkede üzüntü yaratırken, sosyal medyada ve gazetemizi arayan okuyucular son yıllarda Türk sporunda derin yaralar açan bu doping alışkanlığından sporcuları kurtarabilmek için devletin radikal kararlar almasını istediler.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın doping konusunun önlenmesinde kararlı duruşunu sürdürmesinin yanı sıra bayram tatilinden sonra önemli yaptırımların geleceğinin işareti verildi. Şahin İrencin’in vefatı üzerine ülkemizin önemli doping uzmanlarından Dr. Rüştü Güner ile Vücut Geliştirme, Bilek Güreşi ve Fitness Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt’un görüşlerini aldık.
Dr. Rüştü Güner (TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu Üyesi): “Doping maddelerinin hepsi, vücuda kısa ya da uzun süreli ölüme kadar giden zararlar verir. Bu maddelerin ülkeye girişinin satışının serbestçe dolaşımının engellenmesi gerekir. Egzersiz salonlarında satışının önlenmesi ile ilgili çalışmaların yapılması şart.”
Mehmet Bayhan (Gençlik ve Spor Genel Müdürü): “Bu konu ile şimdi bir şey söylemek istemiyorum. Bayram tatilinden sonra federasyonla ilgili çalışmalarımız olacak.”

Haberin Devamı

Niyazi Kurt (Vücut Geliştirme, Bilek Güreşi ve Fitness Federasyonu Başkanı): “2011 yılında dopingden iki yıl ceza alan bu sporcumuzun cezası 2014 Nisan ayında bitiyordu. Ancak sporcumuz ferdi olarak katılacağı Hamburg’daki yarışmaya hazırlanıyormuş. Şayet oraya gitmiş olsaydı, yarışmaya sokmayacaklar ve yeniden ceza alacaktı. Neye karşılık neyi feda etti. Ne yazık ki şampiyonluk hırsı kötü sonuçları hazırladı. Sporcularımız maalesef bu tür ilaçları alıyorlar. Bu ilaçlar yurt dışından nasıl geliyor, biz bilemiyoruz. Salonların denetlenmesinde yetkili merci Gençlik ve Spor Müdürlükleri’dir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!