Salondaki vekillere ‘yok’ demiş

Güncelleme Tarihi:

Salondaki vekillere ‘yok’ demiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

Milli Eğitim Komisyonu’nun, 4+4+4 teklifinin görüşüldüğü 11 Mart tarihli olaylı oturumunun tutanakları hazırlandı.

Haberin Devamı

İktidar ile muhalefetin meydan savaşına sahne olan, yumrukların havada uçuştuğu, sandalyelerin fırlatıldığı olaylı oturumun 15.10’da açıldığı, 15.34’te kapandığı görülen tutanak 9 sayfadan oluşuyor. Tutanaklarda milletvekillerinin kalabalık bir halde salonda yer almaları, “AK Parti ve CHP milletvekillerinin karşılıklı laf atmaları ve kürsü önünde toplandıkları görüldü” diye yansıdı. Tutanaklarda Avcı’nın madde üzerinde söz isteyen CHP Milletvekilleri Nur Serter, Ali Haydar Öner, Recep Gürkan, Engin Özkoç, Metin Lütfi Baydar’ın adlarını okuduğu ardından, salonda olmalarına rağmen “Yok” dediği dikkat çekti.

KOMİSYON'DAKİ KAVGADAN FOTOĞRAFLAR

Şerh direnişi

Salondaki vekillere ‘yok’ demiş


Tutanaklarda oylama sonrası Akif Hamzaçebi’nin “Aferin size, aferin size, aferin” diye seslenişi kayda geçerken, Muharrem İnce’nin de 6 kere “Sayın Başkan söz istiyorum, söz! Faşizm bu” dediği yazıldı.

CHP ve MHP, Milli Eğitim Komisyonu’nun 4+4+4 teklifinin raporunun “Meşruiyeti olmadığı, yok hükmünde olduğu” gerekçesiyle muhalefet şerhi vermedi. CHP, komisyon üyeleri imzasıyla Komisyon Başkanlığı’na dilekçe sundu. Komisyonda Anayasa ve İçtüzük ihlalleri yapıldığı ileri sürülen dilekçede, buna rağmen teklif kabul edilmiş gibi işlem yapıldığı ifade edildi. Bu nedenle teklifin TBMM gündemine getirilmesinin Anayasa ve İçtüzük hükümlerine aykırı olacağı savunuldu.

Haberin Devamı

KOMİSYON'DAKİ KAVGA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ  / WEB TV

‘Terbiyesiz’ tartışması

4+4+4 teklifinin gerilimi TBMM Genel Kurulu’na da taşındı. CHP’nin grup önerisi üzerine söz alan CHP’li Engin Altay, 28 Şubat’ın Başbakan’da fobiye dönüştüğünü ileri sürerken AK Partili Mehmet Metiner müdahale etti. Altay, sataşmanın sürmesi üzerine “Otur, terbiyesizlik yapma” diye bağırdı. Başkanvekili Güldal Mumcu, sözünü geri almasını istedi. Bu arada Metiner, “terbiyesiz” sözünü geri almazsa misliyle iade ettiğini söyledi ama Altay, konuşmasını sürdürdü.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!