Saldırının arkasında başka güçler olabilir

Güncelleme Tarihi:

Saldırının arkasında başka güçler olabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 16:52

Özcan Deniz, tedavi gördüğü hastanede olayın, ‘Meleğim’ şarkısından kaynaklanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

 

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki Altın Yunus Oteli'nde, programı sonrasında balo salonundan çıkarken 33 yaşındaki Mustafa Adaş tarafından sağ bacağından tabancayla vurularak yaralanan şarkıcı Özcan Deniz, tedavi gördüğü hastanede olayın, ‘Meleğim’ şarkısından kaynaklanmadığını söyledi.

 Deniz, kendisinden kimsenin bir istekte bulunmadığını, yapılan saldırının arkasından başkalarının olabileceğini, sonuna kadar araştırılması gerektiğini söyledi.Tutuklanan saldırgan Adaş ise, şans oyunundan kazandığı parayla gittiği konserde, istek şarkısı için sanatçıya şampanya açtırması gerektiği söylenince sinirlenip Deniz'i yaraladığını öne sürdü. Bu arada Özcan Deniz’le bir dönem aralarında sorun bulunan babası Sadık Deniz oğlunun yanından bir an olsun ayrılmadı. Baba Deniz, “Oğlumla sorunlarımızı aştık. Artık işlerinin başında ben varım. Olayı öğrenir öğrenmez İstanbul’dan geldim” dedi. Tedavisi süren Deniz’in, çarşamba günü ambulans uçakla İstanbul’a götürüleceği bildirildi.

Haberin Devamı

‘NEDEN ŞARKI DEĞİL’
Olayı araştıran polis ekiplerine hastanedeki odasında ifade veren Özcan Deniz’in, konserinde kendisinden şarkı istenmediğini söyledi. Olayın arkasında başka güçlerin olabileceğini öne süren Deniz ifadesinde, “Benden ‘Meleğim’ şarkısını tekrar söylemem yönünde bir istekte bulunan olmadı. Konserin ardından, çıktığım sırada olay yaşandı. Kendisini içeride de görmedim. Daha önceden de tanımıyorum. Arkasında başka güçler olabilir. Bunların açıklığa kavuşturulması için sonuna kadar araştırılmasını istiyorum. Zanlıdan şikayetçiyim” dedi.
‘ŞAMPANYA İSTENİNCE KIZDIM’
Korumaların dövdüğü, dolandırıcılık ve ırza geçme suçlarından sabıkalı olduğu belirtilen zanlı Mustafa Adaş’ın polisteki ifadesinin ayrıntıları da ortaya çıktı. 1998 yılında kurucuları arasında yer aldığı ve üst düzey yöneticiliğini yaptığı şirketin 2001 yılında iflas etmesinin ardından işsiz kaldığı anlaşılan Mustafa Adaş ifadesinde şunları söyledi:
“Çiğli İlçesi'nde şans oyunundan para kazandıktan sonra bir süredir sorun yaşadığımız kız arkadaşım N.K. ile barışmak için otelden iki kişilik yer ayırttım. Çeşme’ye gideceğimiz gün kız arkadaşıma ulaşamayınca yalnız otele gittim. Odama çıkmadan da hayranı olduğum Özcan Deniz’i dinlemek için konser salonuna gittim. Ön masalardan birine oturduktan sonrada Özcan Deniz’den ‘Meleğim’ şarkısını seslendirmesini istedim. Garsonlar bir süre sonra gelip, Özcan Deniz’in istek şarkısını seslendirmek için kendisine şampanya göndermemi istediğini söyledi. Bunun üzerine çok sinirlendim. Konser bittiğinde sahne kenarına gittim. Bana alaycı ifadelerle bakıp küfür etti. Bunun üzerine sinirlerime hakim olamayıp, kendisinden önce dışarı çıktım. Göz göze gelince de belimdeki tabancayı çıkarıp ateş ettim. Bundan sonra da otelin görevlileri bana saldırıp tartakladı. Tabancayı iki yıl önce İ.Y.'den aldım.”
Saldırgan Adaş'ın, tabancayı aldığını söylediği kişinin bir süre önce hayatını kaybettiği belirlendi. Adaş'ın da otelin güvenlik görevlileriyle, Özcan Deniz’in yanındaki kişilerden şikayetçi olduğu belirtildi.
‘OĞLUM HERŞEYİM’
Özcan Deniz’e yapılan silahlı saldırının adından yıllardır aralarında sorun bulunan, ancak daha sonra barışan babası Sadık Özcan da hastaneye geldi. Oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi alan baba Sadık Özcan, “Kendisiyle sorunlarımızı aştık. Artık işlerinin başında ben varım. Olayı da İstanbul'da işyerinde öğrendim. Hemen yanına geldim. Kendisinin sağlık durumu çok iyi. Önümüzdeki günlerde tekrar eskisi gibi sahnelere çıkar. Oğlum, herşeyim” dedi.
LİNÇİ ÖZCAN ENGELLEDİ
Özcan Deniz’in yanından ayrılmayan menajeri Esin Akdoğan, ünlü sanatçının 20 Şubat Çarşamba günü yapılacak olan kontrollerden sonra ambulans uçakla İstanbul’a götürüleceğini söyledi. Olay gecesiyle ilgili açıklamalar da yapan Akdoğan, “Özcan vurulduktan sonra güvenlik görevlileri zanlıya saldırdı. İçeriden çıkan hayranları da saldırmak istedi. Ancak Özcan acısına rağmen yattığı yerden bağırarak, zanlının linç edilmesine engel oldu” dedi.
DİRENLER ÇIKARILACAK
Özel Sissus Hastanesi Başhekimi Erkan Sevinç ameliyat sırasında Özcan Deniz'in bacağının iki yerine diren takıldığını, çarşamba sabahı bunları çıkaracaklarını belirtti. Başhekim Sevinç, Özcan Deniz'in sağlık durumunun iyi, hava koşullarının da uygun olması durumunda ambulans uçakla, tedavisinin süreceği İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!