SAKÜDER'den Atatürk'ün doğum günü için sergi

Güncelleme Tarihi:

SAKÜDERden Atatürkün doğum günü için sergi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 13:08

Merkezi Ankara'da bulunan Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER), kuruluşunun 7. yılında 'Uluslararası 2. Ankara Sanat Buluşması'nı 17 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirecek. Atatürk'ün doğumunun 131. yılı anısına düzenlenecek sanat fuarına uluslararası düzeyde sergilenecek sanat etkinliklerine yerli ve yabancı ressamlar katılacak.

Haberin Devamı

SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser, geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen 'Uluslararası Ankara Sanat Buluşması' etkinliklerinin bu yıl ikincisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşeceğini belirtti. Eser, "Yurt içi ve dışından katılım sağlanan sergimiz oldukça ilgi görmüştü. Yağlı boya resim, heykel, ebru, ahşap boyama, bakır işleme, keçe ve seramik gibi sanatsal çalışmaların yer aldığı ağırlıklı bu sergimize geçtiğimiz yıl 40'a yakın sanatçımız iştirak etmişti. Bu yıl ise 100'e yakın sanatçımızın katılım sağlayacağını tahmin ediyoruz" ddi.

Etkinliklere son baş vurma tarihinin 16 Ağustos 2012 olarak belirlediklerini belirten Eser, "şimdiye kadar 60'ın üzerinde yerli ve yabancı ressamlardan başvuru oldu. Geçtiğimiz yıl sanatsal etkinliklerimize başvuran sanatçılarımıza katalog düzenledik ve oldukça ilgi görmüştü. Bu yıl da aynı şekilde tüm katılım sağlayan sanatçılarımızın eserleri katalogda yer alacaktır" dedi. Geçtiğimiz yıl yıl Plastik Sanat Ödüllerini ressam Prof. Dr. Gülsün Parlar ve Asım Yücesoy'a verdiklerini hatırlatan Eser, bu yıl plastik sanat ödüllerini ise düzenlenecek törenle ressam Vedat Can ve Feyha Özsoy'a verileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Ali Eser, serginin açılışını 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın gerçekleştireceklerini belirtirken, 17-31 Ekim 2012 tarihleri arasında açık tarihleri açık kalacak serginin daha sonra İstanbul'da Taksim Sanat Galerisi'nde devam edeceğini de belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!