Sakız'da kaybolan köpek Çeşme'de bulundu

Güncelleme Tarihi:

Sakızda kaybolan köpek Çeşmede bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2006 12:50

Çeşme'den Sakız Adası'na geçen ve burada köpeğinin girişine izin vermeyen Yunanlı gümrükçülerle tartıştıktan sonra kalp krizi geçiren Alman turistin Sakız'da kaybolan köpeği, Çeşme'de bir hafta boyunca yapılan aramalar sonucunda bulundu.

Güvenlik kameralarından köpeğin Sakız'dan gelen gemiyle Çeşme'ye giriş yaptığını belirleyen gümrük yetkilileri, polisle birlikte bir hafta boyunca ev ev aradığı köpeği başka bir Alman ailenin yanında buldu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık bir ay önce Sakız Adası üzerinden Çeşme'ye tatile 6 yaşındaki köpeği Willy ile birlikte gelen Alman turist Horst Adamek (65), Türkiye'deki 15 günlük tatilinin ardından ülkesine dönmek üzere hareket etti.
Geçen hafta cuma günü Çeşme'den Sakız Adası'na giden ve köpeğinin girişine izin vermeyen Yunanlı gümrükçülerle tartışan Adamek, kalp krizi geçirdi. Ambulansla önce hastaneye ardından ise Almanya'ya götürülen Adamek'in yanından ayırmadığı köpeği Willy ise bu sırada kayboldu.
Cumartesi günü Çeşme Gümrük Müdürlüğünü Almanya'dan arayan Adamek'in eşi Betti Adamek köpeklerinin kaybolduğunu, büyük üzüntü yaşadıklarını bildirdi. Köpeğin sahibiyle birlikte Türkiye'den çıkış yaptığını belirten yetkililer ise hemen inceleme başlattı.

GEMİYLE ÇEŞME'YE TEKRAR GELDİ

Alman ailenin köpeğini bulmak için güvenlik kameralarını incelemeye başlayan Çeşme Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, Willy'nin Sakız'dan Çeşme'ye yolcu getiren Ertürk isimli gemiyle ilçeye giriş yaptığını belirledi. Geminin çarkçıbaşısıyla irtibata geçen ve köpeğin kaçtığını öğrenen yetkililer, köpeği bir şekilde aramaya başladı.
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğünden yardım isteyen Gümrük Müdürlüğü ekipleri, bir hafta boyunca ev ev köpeği aradı. Willy en sonunda Dalyan'da başka bir Alman ailenin yanında bulundu.

GÖZÜ GİBİ BAKIYORLAR

Çeşme Gümrük Müdürü Halil Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir hafta boyunca aradıkları 6 yaşındaki Alman kırma köpeği Willy'i buldukları için mutlu olduklarını söyledi.
Almanya ile günde 4-5 defa görüştüklerini ve köpeği bulmak için Çeşme Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yoğun gayret gösterdiklerini belirten Yaşar şöyle konuştu:
“Köpek mahalle mahalle ev ev arandı. Alman aileye durumu bildirdik çok mutlu oldular. Önümüzdeki hafta Almanya'dan İzmir'e köpeklerini almaya gelecekler. Willy'e, buradaki narkotik köpeğimizin mamasından verdik. Ona kafes bulduk. Sürekli dışarıda gezdiriyoruz. Rahat etmesi için seferber olduk. Ona gözümüz gibi bakıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!