Sakıp Ağa'ya folklorcü sevgisi

Güncelleme Tarihi:

Sakıp Ağaya folklorcü sevgisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nca bu yıl 6'ncısı düzenlenen halk dansları yarışmasının finali, önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kültür Bakanı İstemihan Talay, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, işadamı Sakıp Sabancı ve Nezih Erdem'in katıldığı final gecesinin sunuculuğunu Halit Kıvanç üstlendi.

Yarışmada Maltepe Belediyesi Kartal Folklor Derneği birinci seçilirken, Kadıköy Belediyesi Çağdaş Turizm Folklor Derneği ikinci, Anadolu Folklor Grubu üçüncü oldu. Yarışmada aralarında Çağla Şıkel ile Buket Saygı'nın da bulunduğu mankenler, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan kıyafetleri sundu (solda). Finale kalan ekipler birbirinden güzel oyunlar sergiledi.

Sonuçların açıklanmasından sonra Kültür Bakanı İstemihan Talay, Türk folkloruna katkılarından dolayı Sakıp Sabancı'ya bir Atatürk Portresi hediye etti. Birinci olan Maltepe Belediyesi Kartal Folklor Derneği oyuncuları, Sabancı'yı omuzlarına alarak, sevgi gösterisinde bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!