Sakık, kitap yazıyor

Güncelleme Tarihi:

Sakık, kitap yazıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın ikinci adamı Şemdin Sakık ile kardeşi Arif Sakık'ın, idam istemiyle yargılanmalarına Diyarbakır DGM'de dün devam edildi. 10 dakika süren duruşma sonrası gazetecilerin, ‘Suriye Apo’yu Türkiye'ye teslim eder mi?' sorusunu yönelttikleri Şemdin Sakık, ‘‘Bilemem’’ yanıtını verdi.

Diyarbakır 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanan Şemdin Sakık ve kardeşi Arif Sakık, dün üçüncü kez hakim önüne çıktı. Güneydoğu'da planladığı ve gerçekleştirdiği 191 eylemde, 125'i güvenlik görevlisi 238 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Şemdin Sakık ve kardeşine mahkeme başkanı, daha önce verdikleri ifadeye eklemek istedikleri birşeyin olup olmadığı sordu. Şemdin Sakık, ‘‘Önceki ifadelerime ekleyecek birşeyim şimdilik yok’’ yanıtını verdi. Kardeşi Arif Sakık da daha önce yargılandığı dosyaların birleştirilmesi ve tanıkların dinlenmesini istedi.

Şemdin Sakık'ın avukatı Sedat Çınar, müvekkilinin gazeteciler, yazarlar, dernekler ve işadamları hakkında söylemediği ve altında imzası bulunmayan ifadelerin sanki kendisi söylemiş gibi basında yer aldığını belirterek, ‘‘Müvekkilimin kişilik hakları zedelenmiştir. Basın kanununun 30'uncu maddesinin uygulanmasını ve mahkemenin bu konuda tedbir almasını istiyorum’’ dedi. Şemdin Sakık'ın söylendiği gibi sağlık sorunu olmadığını ve diyaliz makinesine bağlanmadığını söyleyen avukat Çınar, ‘‘Müvekkilim sağlıklı. Kitap yazmaya başladı’’ dedi. Mahkeme heyeti, eksik evrakın tamamlanması, Arif Sakık ile ilgili 3 No'lu DGM'deki dava dosyasının incelenmesi ve tanık ifadelerine başvurulması için duruşmayı erteledi.

10 dakikalık duruşma

Sakık kardeşlerin avukatı Sedat Çınar, ailesinin isteği üzerine Sakık'ın avukatlığını yaptığını, tehdit edilmesi halinde ise bu kez 50 avukatla duruşmaya katılacaklarını bildirdi. Dünkü duruşma 10 dakika sürdü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!