Sakarya'da 2 havai fişek fabrikasına kapatma kararı

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada 2 havai fişek fabrikasına kapatma kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 19:20

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Sakarya’nın Geyve ve Hendek ilçelerindeki 2 havai fişek fabrikasının kapatılmasına karar verdi. Bölge Müdürlüğü’nün kararı, bugün Geyve ve Hendek ilçelerindeki fabrikaların yetkililerine elden tebliğ edildi.

Son yıllarda patlamalar ve ölüm olaylarıyla adı sıkça gündeme gelen Geyve İlçesi’nde bulunan Venüs Havai Fişek Proteknik Oyuncak Kimya Ltd. Şti. ile Hendek’teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda, Ankara OSTİM’deki patlamalar sonrasında Bakanlık tarafından inceleme başlatıldı.

Yapılan incelemelerde, her iki fabrikanın da iş sağlığı ve iş güvenliğine uymadıkları tespit edildi. Bugün de iki fabrikanın yetkilileri Kocaeli Çalışma ve Bölge Müdürlüğü’ne çağırılarak burada toplanan komisyon tarafından fabrikalarda iş güvenliği konusunda eksikler tespit edildiği ve bu eksikliklerin giderilinceye kadar buraların kapatıldığı söylenerek, karar yöneticilere elden tebliğ edildi.

Komisyon, aldığı kararı ayrıca Sakarya Valiliği’ne de bildirdi. Bir hafta içerisinde fabrikalarla ilgili kapatma kararının uygulanacağı belirtildi.

Kapatma kararına Geyve’de bulunan ve Türkiye’nin ilk ruhsatlı havai fişek fabrikası olan Venüs Havai Fişek Proteknik Genel Müdürü Arif Coşkun tepki gösterdi.

Coşkun, Ankara OSTİM’de meydana gelen patlamanın ardından kapatma kararı alındığını belirterek, "İncelemede 24 eksik tespit ettiler. Biz de kısa sürede bu eksiklikleri giderdik. Gelip yeniden inceleyeceklerini beklerken, kapatma kararı ile karşı karşıya kaldık. Kapatma kararı bize elden tebliğ edildi. Resmi olarak da bir hafta içerisinde Valilik tarafından gelecek. Sadece üretim bölümü kapatılacak" dedi.

Bakanlık tarafından kapatılmasına karar verilen Hendek İlçesi’ndeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 11 Şubat’ta meydana gelen patlamada 1 işçi ölmüş, 14 işçi de yaralanmıştı. Burada daha önceki yıllarda da ölümlü kazalar meydana gelmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!