Sakarya ve Kocaeli'de sağanak yağış

Güncelleme Tarihi:

Sakarya ve Kocaelide sağanak yağış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 12:11

Sakarya ve Kocaeli'de etkili olan sağanak, Sakarya ve Kocaeli'nin bazı ilçelerinde elektrik kesintisine neden oldu.

Haberin Devamı

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'den (SEDAŞ) alınan bilgiye göre, Gebze, İzmit ve Sakarya'da dün akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve fırtına ulaşımı aksatıp, enerji şebekesinde arızalara yol açtı.

Gebze'de yıldırım düşmeleri sonucu Çayırova'da akşam saatlerinde elektrik kesintisi meydana gelirken, Kocaeli'de şimşeklerin elektrik şebekesinin bazı bölgelerinde zarara yol açması da kesintilere yol açtı.

Gece saatlerinde gök gürültüsü ve şimşekle başlayan sağanak ve fırtınanın bölgede etkisini artırması nedeniyle Gebze, Darıçayırı ve Çayırova ilçelerinde hatlara düşen yıldırım 4 kez bölgede elektrik kesintisine neden oldu.

Sakarya'da ise fırtınanın etkili olduğu Yazılı Gürgen ve Çaybaşı'nda uzun süreli enerji kesintisine neden oldu ve kuvvetli rüzgarların, ağaçları devirmesi nedeniyle enerji nakil hatları da zarar gördü.

Haberin Devamı

Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerinde bazı mahallere bir süre elektrik verilemezken, SEDAŞ ekipleri de kesintilerin giderilmesi için geniş çaplı çalışma başlattı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!