Şairin sevgiliye son mektubu Gelibolu’dan

Güncelleme Tarihi:

Şairin sevgiliye son mektubu Gelibolu’dan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2007 00:00

Birinci Dünya Savaşı sırasında ölen İngiliz şair Rupert Brooke’un aktrist sevgilisi Cathleen Nesbitt’e son mektubunu Gelibolu’dan yazdığı ortaya çıktı.

Brooke, Çanakkale’de savaşmaya giderken dudağından sivrisinek sokması yüzünden hastalandığı savaş gemisinden yazdığı mektupta öleceğini tahmin ederek sevgilisine veda etti.

Çanakkale’ye iki gün kala Brooke, sivrisinek sokmasından kaynaklanan kan zehirlenmesi yüzünden, savaşa bile katılamadan öldü. O zamanlar ümit veren genç bir şair olan Brooke’un iki yıllık ilişkileri boyunca Nesbitt’e yazdığı 82 aşk mektubu, Londra’nın Christie’s müzayede salonunda satışa çıkarıldı. Kalın bir cilt halindeki mektuplar, Brooke’un Nesbitt’e olan tutkusunu yansıtıyor. Bunlardan birinde "Çenenin ve boynunun dünyanın en güzel şeyleri olduğunu biliyor muydun?" diye yazıyor.

Gemide 23 Nisan’da ölen Brooke, "Gelibolu açıklarından" diye yazdığı 18 Mart tarihli son mektubunda ise, "Ah sevgilim, hayat çok güzel. Seninle tanıştığım için Tanrı’ya şükürler olsun. Mutlu ve iyi ol. Bana hep iyi davrandın. Hoşçakal, sevgili küçüğüm" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!