Şair gibi hakim

Güncelleme Tarihi:

Şair gibi hakim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2007 01:03

<1>İlginç Velayet davasında hakim öyle bir karar verdi ki, Rafet ancak bir başka şair hakim bulursa bu kararı iptal ettirebilir.

Haberin Devamı

Şair gibi hakim
Yıllardır süren Rafet El Roman ile Tuğba Altıntop'un arasındaki velayet davası, Hakim Ali Sadık Taştepe'nin verdiği kararla ilginç bir hal aldı. Hakim Ali Sadık Taştepe’nin velayeti anneye verdiği kararında kullandığı cümleler, şiirselliği ve edebi şekliyle hukuk tarihine geçecek cinsten.

23 Şubat 2007 tarihli kararda, hukuki terimler yerine, "O kadın, bu kadın veya herhangi bir kadın değil, Suel Nur ve Şevval Nur’un öz be öz annesidir. Tuğba şelale, Suel Nur ve Şevval Nur tomurcuk gül, Rafet ise güllerine özenle bakan bir bahçıvandır" sözleri, literatürü bile değiştirecek gibi görünüyor. Karara itiraz etmesi beklenen Rafet El Roman'ın, bir üst mahkemede Hakim Taştepe'nin gerekçeli kararını iptal ettirebilecek kadar edebiyatı kuvvetli başka bir hakim bulması gerekecek.

Haberin Devamı

İşte Hakim Taştepe’nin, Tuğba Altıntop’u "şelale"ye, çocukları "tomurcuk gül"e, Rafet El Roman’ı ise "bahçıvan"a benzeten ve "Şelaleden bahçeye su akmıyor, tomurcuklar açmayarak kuruyacak" ifadelerinin yer aldığı gerekçeli karar...

"Ufukta şafak sökmesidir doğum. Ataları tarafından sorumsuzca geleceği karartılan ışıltılı dünyaya gözünü açmıştır bebek. Ulaşılması zor zirvelerden vadideki çocuğuna coşku ile akan bir şelaledir anne. O kadın, bu kadın veya herhangi bir kadın değil, Suel Nur ve Şevval Nur’un öz be öz annesidir Tuğba. Tuğba bir ’şelale’, Suel Nur ve Şevval Nur ’tomurcuk gül’, Rafet ise güllerine özenle bakan bir ’bahçıvan’dır. Şelaleden bahçeye su akmıyor, tomurcuklar açmayarak kuruyacak. Bu tehlikeyi bahçıvan sezmiş olsaydı kendi bakışlarından bile sakındığı tomurcuklarına böyle davranmaz, onların anne sevgisini tatmalarına engel olmazdı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!