Sahteci operasyonunda 4 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Sahteci operasyonunda 4 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2006 16:33

İstanbul'da gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda, para karşılığı sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, motorlu araç trafik ve tescil belgesi, ticari taşıt kullanma belgesi, diploma ve değişik firmalara ait fatura düzenledikleri öne sürülen 4 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yürütülen çalışmalar sonucu bazı kişilerin para karşılığı resmi belgelerin sahtelerini düzenledikleri tespit edildi.

Bunun üzerine sahte belgelerin hazırlandığı ve saklandığı Bağcılar'daki bir depo ile bu suça karıştıkları anlaşılan O.A ile S.D'nin saklandığı Gaziosmanpaşa'daki bir eve polislerce dün operasyon yapıldı.

O.A ve S.D'nin gözaltına alındığı operasyonda, değişik kurum ve kuruluşlara ait 42 adet soğuk ve plastik mühür, 2 bin 24 adet boş ve tanzim edilmiş nüfus cüzdanı, 1490 adet boş sürücü belgesi, 340 adet boş trafik ve tescil belgesi, 34 adet boş ve tanzim edilmiş lise diploması, 17 adet boş ticari taşıt kullanma belgesi, 4 adet boş tapu senedi, 3 adet değişik rakamlı metal plaka, 2 adet sahte 100 ABD doları, 2 adet sahte 200 Avro, 960 adet PVC naylonu ile 1'er adet bilgisayar kasası, eloktronik daktilo, renkli yazıcı, scanner, fotoğraf kesme makinesi ve elektrikli pres ele geçirildi.

Haberin Devamı

Sahte belge düzenlemek için 500 ile 1000 dolar arasında değişen ücret aldıkları ve çok sayıda sahte belge yaptıkları sanılan O.A. ile S.D'nin, benzer suçlardan poliste kaydı bulunduğu belirtildi.
Ayrıca polisteki ifadelerinde suçlarını kabul ettikleri öne sürülen bu kişilerden hattat olduğu belirtilen O.A'nın, para karşılığı Kur'an-ı Kerim yazdığı öğrenildi.

2. OPERASYON

Bu arada, sahte belge düzenledikleri ve komisyon karşılığı piyasaya naylon fatura sattıkları belirlenen kişilere yönelik Esenler'deki bir iş yerine düzenlenen operasyonda da İ.T ve İ.D gözaltına alındı.

Muhasebeci görünümü verilen iş yerine düzenlenen operasyonda, 50 adet değişik firmalara ait kaşe, 24 ayrı firmaya ait boş ve tanzim edilmiş fatura, 7 adet üniversite diploması ve birer adet serbest mali müşavir plastik mühürü ve vergi kimlik kartı ele geçirildi. Çevreye kendilerini muhasebeci olarak tanıtan bu kişilerin, hazırladıkları belge karşılığında yüzde olarak para aldıkları ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!