Sahte şoförü İETT şoförü fark etti, Güven Timi yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Sahte şoförü İETT şoförü fark etti, Güven Timi yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 11:55

Kadıköy’de İETT otobüsüne binerken sürücü tarafından fark edilen sahte polis, Güven Timleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan güven timleri, Kadıköy’de silahlı ve polis üniformalı bir sahte polis yakaladı. Üzerinde polis kıyafeti bulunan 35 yaşındaki R.E. bindiği İETT otobüsünde şoföre, cüzdanını hızla açıp kapayarak içinde polis kimliğinin olduğuna inandırmaya çalıştı. Durumdan şüphelenen İETT şoförü, R.E. ile tartışmaya başladı.

Bu sırada İETT durak ve otobüslerinde yankesici ve hırsızlara yönelik uygulama yapan Güven Timi elemanları olaya müdahale etti. Üzerinde polis üniforması, belinde tabanca bulunan şahıs gözaltına alınarak İskele Polis Merkezi’ne götürüldü.

Emniyette yapılan üst aramasında R.E.'nin cüzdanında polis kimliği bulunamadı. R.E.'nin belindeki kurusıkıdan bozma tabancaya el konuldu. R.E. sorgusunda Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde memur olduğunu belirterek, “Polis elbisesini internetten 10 gün önce sipariş ettim. Polis olmaya merakım vardı. Amacım polisliği kullanarak haksız kazanç elde etmek değil. Polis gibi davranmaktı” dedi.

Haberin Devamı

R.E ifadesinin ardından Kadıköy Adliyesi Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!