Sahte sicil düzenleyen Büyülelçi merkeze alındı

Güncelleme Tarihi:

Sahte sicil düzenleyen Büyülelçi merkeze alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 09:34

Yetkisi olmadığı halde Dışişleri Bürokratlarından Vahit Özdemir'e sahte sicil raporları verdiği mahkeme kararlarıyla kesinleşen Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem merkeze alındı. Öktem'in yerine, Büyükelçi Suha Umar atandı.

Haberin Devamı

Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanıyken yardımcıları Hasan Aşan ve Cem Kahyaoğlu ile birlikte yetkileri olmadığı halde, Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz ile Dışileri Bakanı Şükrü Sina Gürel'in danışmanlığını yapan Vahit Özdemir için sahte sicil raporu düzenlemişti.

Ankara 8'nci İdare Mahkemesi yaptığı yargılamanın sonunda Özdemir'e düzenlenen sahte sicil raporlarının iptaline ve Ulaştırma Bakanı ile Dışişleri Bakanı'nın verdiği sicil raporlarının işleme konulmasına karar verdi. İdare Mahkemesinin kararları Danıştay tarafından da onandı.

Öte yandan bürokratlardan AB Genel Sekreterliğinde Daire Başkanı Cem Kahyaoğlu Fransa Büyükelçiğinde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'a yurtdışına tayin için torpil ricasında bulunmuştu.

Öktem, Aşan ve Kahyaoğlu aleyhlerinde açılan maddi ve manevi tazminat davaları ise Ankara Adliyesinde görüşülmeye devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!