7 ilde sahte reçete operasyonu

Güncelleme Tarihi:

7 ilde sahte reçete operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 07:40

İstanbul merkezli sahte reçete düzenleyerek 6 milyon lira vurgun yapan aralarında doktor, ecza deposu sahibi ve eczacıların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin başta kanser hastalarının ilaçları olmak üzere sahte reçeteyle aldıkları ilaçları Mısır, Suriye, Irak ve Azerbaycan'a gönderdikleri belirlendi.

Haberin Devamı

2014 yılında SGK İl Müdürlüğü ve Mali Şube Müdürlüğü'ne yapılan ihbarlarla başlatılan çalışmada, doktor eczacı ve ecza deposu sahiplerinin içinde yer aldığı suç örgütü belirlendi. 1'i Suriyeli 46 kişinin suç örgütü içinde hareket ettikleri, bazı doktorların e-reçete şifrelerini ele geçirdikleri, kanser, şeker ve hemofili hastalarının kimlik bilgilerini kullanarak sahte reçete hazırladıkları, deşifre olmamak için farklı illerdeki eczaneleri kullandıkları, elde ettikleri ilaçları Suriye, Mısır, Irak ve Azerbaycan'a gönderdikleri tespit edildi.  

Yapılan tespitlerin ardından Mali Şube Müdürlü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli  Ankara, Adana, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Mardin'de sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.  

Suç örgütü kurma ve yönetme, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu zararına dolandırıcılık, kişilerin kimlik bilgilerini izinsiz kullanma suçlamasıyla gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında doktor, eczacı ve ecza deposu sahiplerinin bulunduğu bildirildi. Şu ana kadar bilgisi dışında adına ilaç yazılan 55 kanser hastası tespit edildi. Çetenin yaptığı ilaç vurgunuyla devleti 6 milyon TL zarara uğrattığı tespit edildi. 16 kişinin de arandığı bildirildi. 

BAKMADAN GEÇME!