Sahte mankenlik ajansıyla dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Sahte mankenlik ajansıyla dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 13:59

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, gazetelere ‘manken aranıyor’ ve ‘dizi filmlere oyuncu aranıyor’ ilanları verip, ardından da kendisine müracaat edenlerden eğitim, kayıt adı altında paralar alarak dolandırıcılık yapan A.C.G., yakalandı. Aynı suçtan sabıkalı olan şüphelinin, mankenlik ajansınının da kaydının olmadığı ortaya çıktı.

Dün polise başvuran S.D., mankenlik için başvurduğu ajansın sahibi tarafından 500 lirasının dolandırıldığı ihbarında bulundu. Şikayet üzerinde harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gazetelere dizi filmlerde oynamak ve manken olmak isteyen kişiler arandığı ilanı veren 40 yaşındaki A.C.G.'nin, mankenlik ajansının kaydının olmadığını tespit etti. Araştırmalarda A.C.G.'nin ayrıca kayıt ve eğitim adı altında başvuranlardan para aldığı, ancak ne filmlerde oynattığı ne de eğitim verdiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan A.C.G.'nin, daha önce de aynı yöntemle kendisine başvuran B.A. ile T.S.'yi 500'er lira dolandırdığı anlaşıldı. Dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından poliste kaydı bulunan A.C.G., işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!