'Sahte maliyeci' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sahte maliyeci uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 12:37

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, “Maliye teşkilatının adını kullanarak menfaat sağlamaya çalışanlara karşı” mükellefleri uyardı.

Haberin Devamı

Aksoy, yazılı açıklamasında, “Son günlerde, kendini maliye mensubu olarak tanıtan kişilerin, vergi mükelleflerine gidip, değişik yöntemlerle, satış, tahsilat, teslimat ve yemek organizasyonları yaparak haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları ihbarlarını aldıklarını” bildirdi.

Maliye kokartlarıyla vergi mükelleflerine gidip çeşitli ürün satışı yapanların vergi mükellefiyeti açtırıp, fatura da düzenleyebildiklerini belirten Aksoy, şunları kaydetti: “Teşkilatımız mensuplarına ait isimler kullanılmak suretiyle maliye camiası yararına yemek veya benzeri organizasyonlar düzenlendiği söylenip davetiye, eşantiyon eşya, ajanda gibi satışlar da yapıldığı ihbarını aldık. Oysa, Maliye gazetesi, dergi, cd, broşür ve yemek organizasyonlarıyla kurumumuzun hiçbir ilgisi yok. Mükelleflerin ev veya işyerlerine giderek, beyaz bir kağıda basılmış sahte tahsil alındılarıyla para tahsilatı yapıldığı, mükellefin borcu gerçek borcuna yakın bir rakam olarak söylenip, taksitlendirildiği kandırmacasıyla da para tahsilatı yapıldığı ihbarı aldık.”

ÖDEMELİ POSTA

Aksoy, vergi, maliye unvanlarıyla Ankara'dan PTT kanalıyla vergi mükelleflerine ödemeli posta kanalıyla zarf bile gönderildiğini tespit ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Bu zarfları alan vergi mükellefi de bunun maliye tarafından gönderildiğini düşünerek ödeme yapıp zarfı teslim almaktadır. Gerçekte Maliye adına hiçbir şekilde ödemeli posta ile bir belge gönderimi söz konusu değil.”

Haberin Devamı


Aksoy, söz konusu kişilerin, insan psikolojisinin zayıf noktalarını kollayarak dolandırıcılık yaptıklarını, bu kişilerle karşılaşanların, mutlaka güvenlik güçlerine ya da maliye teşkilatının ALO 189 numaralı telefonuna ihbarda bulunmasını beklediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!