Sahte kimlikle boşanmaya 25 bin YTL tazminat

Güncelleme Tarihi:

Sahte kimlikle boşanmaya 25 bin YTL tazminat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 18:53

Adana'da, kendisini sahte kimlikle haberi olmadan boşayan kocası hakkında boşanma davası açan kadın, 25 bin YTL tazminat ve çocukları için aylık 500 YTL nafaka kazandı.

Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Hatice Kılıç (38) katılırken, “iadeyi muhakeme ve boşanma” talep ettiği İsa Kılıç (38) gelmedi.
Hatice Kılıç, ifadesinde, eşinin, 2005 yılında ikinci oğlu Burak Mizan'ı (3) doğurduğu sırada evi terk ettiğini, bunun üzerine kendisinin de baba evine döndüğünü söyledi.

Eşinin büyük oğlu Atahan'ı (8) yıllarca kendisine göstermediğini öne süren Hatice Kılıç, “Özel bir şirkete iş başvurusu yaptığımda eşimin beni sahte kimlik kullanarak boşadığını öğrendim. Benden boşanmak istediğini söylese boşanırdım. Sahte boşamanın iptalini ve eşimden boşanıp, 100 bin YTL tazminat ödemesini istiyorum” dedi.

Mahkeme, sahte boşanmanın iptal edilmesine ve çiftin boşanmasına, çocuklardan Atahan'a 300 YTL, Burak Mizan'a ise 200 YTL nafaka bağlanmasına ve Hatice Kılıç'ın 25 bin YTL manevi tazminat almasına karar verdi.

Bu arada, Hatice Kılıç'ın şikayeti üzerine İsa Kılıç hakkında “ikametgah, nüfus cüzdanı çıkartma belgesi ve nüfus cüzdanında sahtecilik yaptığı” gerekçesiyle 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın sürdüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!