"Sahte fenni muayene" operasyonunda 29 kişi adliyede

Güncelleme Tarihi:

Sahte fenni muayene operasyonunda 29 kişi adliyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2009 13:18

İzmir merkezli olarak 26 ilde eş zamanlı olarak üç gün önce başlatılan “sahte fenni muayene” operasyonunda gözaltına alınan 29 kişi, “suç örgütü kurmak, örgüt adına faaliyetler yürütmek, sahte resmi belge ve fatura düzenlemek” iddialarıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Bornova ilçesi Işıkkent semtinde bulunan tır garajında faaliyet gösteren bir suç örgütünün, şehirler arası nakliye yapan bazı tır ve kamyon şoförlerine para karşılığında sahte fenni muayene raporları düzenleyip, sahte ruhsat hazırladığı ihbarı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri takip başlattı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından elde edilen bilgiler doğrultusunda, İzmir'in yanı sıra, Adana, Aksaray, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'ta başlatılan eş zamanlı operasyonlarda toplam 259 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, zanlıların ev ve iş yerlerinde 179 araç ruhsatı, “Emniyet Genel Müdürlüğü” ibaresi bulunan 145 sahte hologram, 276 TUVTÜRK hologramı, çok sayıda fatura ve sevk irsaliyesi ele geçirildi.

Zanlıların, vergi borcu ve teknik donanım sebebiyle fenni muayeneden geçemeyen araçlara 200-250 lira karşılığında sahte fenni muayene belgesi ruhsat yaptıkları, sahte resmi evrak ve belgeler düzenledikleri, ayrıca yüzde 3 komisyon karşılığında mal ve hizmet alımı olmaksızın sahte fatura düzenleyerek piyasaya sattıkları ileri sürüldü.

Zanlılardan 230'u, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 29'u “örgüt kurmak ve üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgütlü olarak resmî belgede sahtecilik, sahte araç vizesi yapmak, sahte araç ruhsatı ve sahte sürücü belgesi düzenlemek, mal ve hizmet alım satımı olmaksızın sahte fatura düzenlemek” iddialarıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!