Sahte belgeleri esas aldılar

Güncelleme Tarihi:

Sahte belgeleri esas aldılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2013 00:00

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 64 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istenen Ergenekon davasında, savcılık mütalaasına ilişkin eleştirilerini Avrupa’ya anlattı. Kılıçdaroğlu, savcıların sahte olduğu kanıtlanan belgeleri esas aldıklarını, uluslararası hukukun ihlal edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon savcısının mütalaasına yönelik eleştirilerini Avrupa’ya da anlattı. Kılıçdaroğlu’nun yargılama ile uluslararası hukukun da ihlal edildiğine dikkat çekerek yaptığı 25 maddelik değerlendirmeleri İngilizceye çevrildi. İngilizce metin, AB, Sosyalist Enternasyonel, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Batı Avrupa Birliği, NATO Parlamenter Asamblesi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Parlamentolararası Birlik, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği, Asya Parlamenterler Asamblesi ile Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi komisyonlarının başkanlarıyla üyelerine gönderildi. Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajı verdi: “İlk kez bu davalarda gizli tanık kullanıldı.
Geçmişi kirli ve güvenilmez 44 kişi gizli tanık yapıldı. Terör örgütü suçlusu bir kişi, Genelkurmay Başkanı’nı suçlayan gizli tanık oldu. Tutukluların gizli tanıklara soru sorması da engellendi. İlk kez bu davalarda bir Genelkurmay Başkanı terör örgütü üyesi diye tutuklandı. Bu davada, hayatı boyunca yan yana gelmemiş, telefonla dahi konuşmamış bir grup insan “Örgüt” diye bir araya getirildi. Tutukluların mahkemede hazır bulundurdukları tanıklar, yasalardaki hükümler açıkça çiğnenerek dinlenmedi. Tutuklular yaptıkları savunmalar nedeniyle 30 yıla kadar hapisle cezalandırıldılar, duruşmalardan men edildiler.

Haberin Devamı

Mahkemeye sunulan pek çok belgenin sahte olduğu defalarca ispat edildi, ancak savcılar sahte belgeleri esas aldılar. Avukatlar duruşmada darp edildi. Bu davada, 7 sanık ifade veremeden öldü. 7 sanık kanser oldu. Yargıtay Silivri yargıçlarını “Siz tarafsız değilsiniz” diye, tazminata mahkûm etti ama, onlar yerlerinde oturdular. Yargıtay’ın, tarafsız olmadıkları için tazminata mahkûm ettiği hakimlere, tazminat ödettirilmedi. Hükümet tazminatı devlete ödetme kararı aldı. Vergilerimizle adaletsizlik, ahlaksızlık finanse ediliyor.

Haberin Devamı

ADALETİ KATLETTİRMEYİN

Dava klasörlerinde 120 milyon Word belgesi var. 120 milyon belgeyi hangi savcı, hangi yargıç, adam gibi okudu ve karar verdi? Sadece okumak, incelemek için 228 yıla ihtiyaç var. Bu mahkeme hukuk dağıtan mahkeme değildir. Adaleti katlettirmeyin.”

ÖRGÜT KAYDI YOK

MAHKEME, MİT Müsteşarlığı’na, Genelkurmay Başkanlığı’na, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Jandarma Genel Komutanlığı’na, ‘Ergenekon terör örgütü var mı, varsa terör örgütüyle ilgili bilgileri, dokümanları gönderin’ diye yazı yazdı. Dördü de ‘Bizde böyle bir örgüt kaydı yok’ dedi, 3 bini aşkın şüpheliden hiçbiri de Ergenekon’dan söz etmedi ama, savcı ‘Ergenekon terör örgütü var’ diye ortaya çıktı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!