Sahte belge çetesine baskın

Güncelleme Tarihi:

Sahte belge çetesine baskın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2006 00:00

İstanbul’da sahte belge imal ederek piyasaya süren 5 kişilik şebeke yakalandı. Çok sayıda sahte belge ile yakalanan şebekenin cezaevindeki arkadaşlarına göndermek için bir printer içine gizledikleri 2 cep telefonu da ele geçirildi. İstihbarat ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda şebeke lideri Tuncay Yıldız, Sinan Ünveren, Ahmet Yılmaz, oğlu Osman Yılmaz ve Yakup Akarslan yakalandı.

İmalathanede yapılan aramada, çok sayıda sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, motorlu araç trafik ve tescil belgesi, polis tanıtma kartı, Açıköğretim Fakültesi öğrenci kimlik belgesi, orduevi giriş kartı, polis tanıtma karnesi, gözaltı tutanakları ile birlikte sahte belge hazırlamakta kullanılan 1 adet bilgisayar, 2 adet laptop, 40 adet CD, 2 adet elektronik daktilo, 4 adet yazıcı, 4 adet kağıt kesme makinesi, 1 adet PVC makinesi, 1 adet plaka kesme makinesi ile birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca ve 43 mermi ele geçti. Şebekenin sahte belgeleri 100 ile bin dolar arasında hazırladığı tespit edildi.

Üzerinde orduevi giriş kartı ve sürücü belgesi ile birlikte beş sahte kimlik bulunan şebeke lideri Tuncay Yıldız’ın dolandıcılık ve iflas suçundan sabıkası olduğu bildirildi. Ahmet Yılmaz’ın 18 otomobil hırsızlığı, sahtecilik ve dolandırıcılık, hırsızlık, Yakup Akarslan’ın uyuşturucu, insan ticareti ve ruhsatsız silah bulundurmak, Osman Yılmaz’ın 3 oto hırsızlığı ve Sinan Ünveren’in de 13 oto hırsızlığı, 2 dolandırıcılık, sahtecilik suçlarından cezaevine girip çıktıkları tespit edildi.

Polis, şebeke lideri Tuncay Yıldız’ın eski HADEP üyesi babası Hanifi Yıldız’ın da olayla ilgili ifadesine başvurdu. Oğlu Tuncay Yıldız’la aynı evi paylaşan Hanifi Yıldız’a da evde bulunan sahte belgeler ile ilgili sorular soruldu. Hanifi Yıldız sahtecilik olayından haberdar olmadığını söyleyerek iddiaları reddetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!