Sahte araç muayene operasyonu: 28 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Sahte araç muayene operasyonu: 28 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2009 13:27

GAZİANTEP ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, sorunlu olan veya yüksek miktarda trafik cezası bulunduğu için muayenesi yapılmayan araçların sahte belgelerle muayenesini yaptıran, aralarında 2 maliye memurunun da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Mali polis, bazı trafik müşaviri iş takipçileri ve sigortacılar aracılığıyla sahte belge, sahte mühür ve sahte hologramlarla sahte araç muayenesi yapıldığı istihbaratını alması üzerine kimliğini tespit ettiği bazı kişileri 4 ay süreyle izlemeye aldı. Zanlıların Gaziantep Kozanlı Vergi Dairesi'nde görevli 2 memurla işbirliği yaptıklarının belirlenmesi üzerine operasyon düzenlendi. Gaziantep ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda 2'si maliye memuru 28 kişi yakalandı. Zanlıların sahte araç muayenesi belgesi düzenledikleri, sahte hologram ve sahte mühür kullandıkları, muayenesi yapılacak olan araçların trafik cezalarının silinmesi işleminde de iki maliye memurundan yardım aldıkları belirlendi. Zanlıların polisin tespit ettiği 63 araca sahte belgelerle muayene belgesi düzenlendiği, bu araçların da 2 ile 10 bin TL arası trafik cezalarının bulunduğu tespit edildi. Zanlılarla birlikte 7 hologram, 98 trafik ceza belgesi, 49 tescil belgesi, 4 motorlu taşıt alındı belgesi, 10 trafik tescil fotokopisi, bilgisayar ortamında düzenlenen Vergi Dairesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Adana Şakirpaşa Havaalanı Hudut Şube Müdürlüğü'ne ait sahte mühür örnekleri, Trafik Tescil Müdürlüğü'ne ait mühür, tescil belgesi şablonları, 3 gram eroin, 30 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca ve 9 bilgisayar kasası ele geçirildi.

Polis yetkilileri, maliye memurlarının yüksek vergi cezalarını çok düşük miktara indirdiği, bunun karşılığında komisyon aldıkları, şebeke elemanlarının ise sorunlu olan ve muayeneye uygun olmayan araçların sahte muayenesi karşılığında indirilen trafik cezasının yarısı kadar ücret aldıkları belirlendiğini söyledi.

1 yıldır sahte araç muayenesi yaptığı ortaya çıkan 28 şüpheli, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!