Sahnesine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Sahnesine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 22:18

Genco Erkal’ın ‘Güneşin Sofrasında Nâzım ile Brecht’ oyununa OHAL nedeniyle getirilen gösterim yasağı kaldırıldı.

Haberin Devamı

TİYATRO sanatçısı Genco Erkal’ın Kadıköy Lisesi bahçesindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda oluşturduğu açık hava tiyatrosunda sahnelenen ‘Güneşin Sofrasında Nâzım ile Brecht’ oyunun gösterimleri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle kaldırılmıştı. Kadıköy Lisesi Okul Aile Birliği, Dostlar Tiyatrosu’na gönderdiği bir yazıyla okul bahçesindeki tiyatro faaliyetiyle ilgili sözleşmenin feshedildiğini duyurmuştu. Oyunun yasaklanmasına başta sanat dünyası olmak üzere pek çok kişi ve kuruluş tepki göstermişti. Oyuna getirilen durdurma kararının kaldırılması için imza kampanyası başlatılmıştı.

EN BÜYÜK DESTEK İZLEYİCİDEN

İptale karşı çok yönlü ve kapsamlı bir mücadeleye girdiklerini belirten Erkal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar- oğlu ve CHP milletvekillerinin konuyu TBMM’ye taşıması ve ilgili bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonucunda durdurma kararının kaldırıldığını belirtti. Erkal, gösterimlerin devam edeceğini Twitter üzerinden, “Bu muhteşem haberi herkes duysun. Dostlar Tiyatrosu, Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor!” diye duyurdu. Erkal ayrıca bir yazılı açıklama da yaparak, “Öyle çok insanın emeği var ki, hangi birini sayayım. Sayın Kılıçdar- oğlu, avukatımız Turgut Kazan, CHP milletvekilleri, bakanlar, valimiz... En büyük destek sizden, sevgili izleyicilerimiz. Sıcak mesajlarınız, iyi dileklerinin olmasa kâbus gibi son 5 günü zor geçirirdik. Sağ olun. Şimdi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın önünde, kediler, martılar, mehtap ve yıldızlarla, ‘Güneşin Sofrasında’ dostların karşısına yeniden çıkmanın, bu anlamlı buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Yaşadıklarımızdan şunu öğrendik. Sevgi, dostluk, dayanışma her derde deva olabiliyor. Haklıysanız, bu enerji başarıya ulaşmanızda en etkili itici güç oluyor” diyerek teşekkür etti.

Haberin Devamı

AY BOYU DEVAM EDECEK

Durdurma kararının geri çekilmesinin ardından oyun; ağustos ayı boyunca haftanın üç günü, perşembe, cuma ve cumartesi akşamları saat 21.00’de Kadıköy Lisesi bahçesindeki Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda seyirciyle buluşmaya devam edecek. Genco Erkal ve Tülay Günal’ın başrollerini paylaştığı müzikal söyleşi tadındaki oyunun düzenleme ve müzik yönetimi Yiğit Özatalay’a ait. Nâzım Hikmet’in şiirlerinden ve Bertolt Brecht’in dramatik metinleri ve şiirlerinden tematik bir bütünlükle müzikal olarak kurgulanan eser, insan olmanın ‘sancı’larını sahneye taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!